Can Verenlerin Torunları Kan Verdirdi

Türk Kızılay Haftası etkinliği çerçevesinde Canik İnönü İlkokulu öğrencileri kendi aralarında yarışarak en çok kan verecek olanları okula davet ederek, kan alımını gerçekleştirdiler.

Can Verenlerin Torunları Kan Verdirdi
18 Kasım 2019 - 10:59
Türk Kızılay'ına en çok kanı getiren öğrencilere ödüllerini Canik ilçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Kaplan, Türk Kızılay Samsun Kan Merkezi Müdürü Dr. Serdar Bayram, Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs, Canik Kuzey Yıldızı Mahallesi Muhtarı Abdullah Kaya, Canik Toplu Yapı Yöneticisi Atakum Rezidans Sitesi Yönetim Kurulu Müdürü Ahmet Şahin ile  Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Bafra Şubesi Basın sözcüsü ve ayrıca  Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu  ikinci Başkanı Köksal Öner verirken, Canik İnönü İlkokulu’nda vermiş katkılarından dolayı  teşekkür belgesi verildi.  
VERİLEN HER KAN HAYAT KURTARIYOR
Kan acil değil sürekli ihtiyaç olduğunu vurgulayan Canik ilçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar," Türk Kızılay'ına kan vermek bizim sosyal sorumluluğumuzdur. Dolayısıyla düzenli olarak kan bağışı yapılması ve insanların bu konuda bilinçlerinin ve bilgilerinin artması oldukça önemli çalışanlarımızla birlikte üzerimize düşeni yapmak istedik. Gerçekleştirdiğimiz bu uygulamayı sürekli hale getirmeyi ve daha çok kişiye ‘can’ olmayı hedefliyoruz. Kızılay’a bağışlanan her kan en az 3 kişinin hayatını kurtarıyor. Türkiye’de her yıl yüzlerce insanın hastalık ve kaza sonrasında kana ihtiyacı oluyor. Duyarlı vatandaşlarımızı kan bağışında bulunmalarını arzuluyoruz. Böylesine önemli bir konuda çalışan başta Türk Kızılay'ı gösterdiği duyarlılıktan dolayı çok mutluyuz" dedi.
KAN VEREN HER ZAMAN CAN DOSTUMUZ
Herkes gibi üç bir kan verdiğinin altını çizen Türk Kızılay Samsun Kan Merkezi Müdürü Dr. Serdar Bayram, "Kızılay tarafından başlatılan kan kampanyası son derece önemli. Kan vermek birçok insanın hayata tutunmasına yardımcı olduğu gibi son derece önem arz ediyor. Verdiğimiz kan belki kendimizin, belki sevdiklerimizin, belki de bir insanın hayatının kurtarılmasına vesile olacak. Bağışların en büyüğü insan hayatını kurtarmak ve bu iş için bağış yapmaktır. Belirli aralıklarla yapılan kan bağışı, vücudun yenilenmesini ve kan üretme mekanizmalarını canlı tutuyor.18,65 yaş arası 50 kilogram üzeri herkes kan verebilir. Vatandaşlarımızın kan bağışı sırasında mutlaka kimlikleri yanında olması gerekmektedir. Bu balamda Kan faaliyetine destek veren öğrencilerimize velilerimize teşekkür ederim. Kan veren bir kişi kahramandır sizlerin sayesinde kahramanların sayısı artacaktır" diye konuştu.
ASLI GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRİYORUZ
Türk Kızılay adına düzenli olarak Canik ilçesinde faaliyetlerini titizlikle yürütmenin mutluluğunu yaşadıklarını anımsatan Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs, "Hilal-i Ahmer-in bugünkü örnekleri olan yavrularımızla 151 önce yakılan ateşi bugünde burada geleceğimiz olan öğrencilerimizle gerçekleştiriyoruz. Kan vermeye teşvik ederek insanlara şifa veren yavrularımızı ödüllendiriyoruz. Onları teşvik ederek gelecek nesillerimizi dinamik tutmaya çalışıyoruz. Dün dedelerimiz bu vatan için can verdi bizde kan vererek görevimizi yerine getiriyoruz. Faaliyetimize destek veren Türk Kızılay gönüllerine, İnönü ilkokulu müdürü ve öğretmenlerine, öğrencilerine ve faaliyetimize destek veren ilçe milli eğitim müdürü ne teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum