Büyükşehirden Vektör İle Sıkı Mücadele

Samsun Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığını tehdit eden vektörlere karşı mücadelede 17 ilçede yoğun bir çalışma yapıyor.

Büyükşehirden Vektör İle Sıkı Mücadele
31 Temmuz 2022 - 21:45
Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığında çevre mühendisi olarak görev yapan Ali Akaydın, "19 ekip ve 60 personel ile beraber 21 bin 500 noktada larva mücadelesi yürütüyoruz" dedi.
Temiz çevre için çalışan Samsun Büyükşehir Belediyesi, başta sivrisinekler olmak üzere vatandaşların huzurunu kaçıran haşerelerle mücadeleye devam ediyor. Samsun’un 17 ilçesinde sürdürülen ilaçlama kapsamında merkez ilçelerden Atakum, İlkadım, Canik ve Tekkeköy’deki çalışmalar da başarıyla yürütülüyor.
19 ekip ve 60 personel ile 21 bin 500 noktada larva mücadelesini yoğun bir şekilde yürüttüklerini söyleyen Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığında çevre mühendisi olarak görev yapan Ali Akaydın, "Yaz mevsimi nedeniyle üreme alanlarının ve sivrisinek yoğunluğunun artması sebebiyle gündüz larva mücadelesini maksimum seviyeye çıkartmış bulunuyoruz. Larva mücadelesi yaparken amacımız sivrisinek ve karasinekleri uçkun hale gelmeden kaynağında henüz larva halindeyken kontrol altına almak.  Bu uygulamalarda insana ve çevreye zarar vermeyen sadece hedef canlıya etki edecek biyolojik larvasit kullanımına özen gösteriyoruz. Bu vesile ile bizden desteğini esirgemeyen sürekli yanımızda olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir’e çevreci yaklaşımlarından dolayı çok teşekkür ediyoruz" dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum