Reklam
Reklam
Reklam

Büyükşehirden Arıcılık Eğitimi

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) işbirliği ile yürüttüğü ‘Sürdürülebilir Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında arı yetiştiricilerine eğitim verdi.

Reklam
Büyükşehirden Arıcılık Eğitimi
19 Ocak 2023 - 18:20
Reklam
Tarımsal üretim ile hayvan yetiştiriciliğini artırmak amacıyla çiftçi desteklerini sürdüren Samsun Büyükşehir Belediyesi, il genelinde tarım ve hayvancılığa önemli katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalar sürerken, hayvancılığa yönelik çiftçilere de eğitimler veriliyor. Bu kapsamda arıcılığı geliştirerek bal üretimini artırmayı hedefleyen başkanlık, arıcı yetiştiricilerini bilgilendiriyor.
Ocak ayı başında Havza, Bafra ve Çarşamba ilçelerinde 140 arı yetiştiricisine yaklaşık 900 bin TL tutarında ekipman desteği veren Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Alaçam Halk Eğitimi Merkezi’nde de arıcılık eğitimi düzenledi. Yoğun katılımın sağlandığı eğitimin ardından proje kapsamında 13 ilçe arıcısına malzeme dağıtımı yapıldı. Eğitimler diğer ilçelerde de yapılacak.
‘Sürdürülebilir Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi’nin önemine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, arıcılığın yaygınlaşmasına katkı sağlayacağını kaydetti. Başkan Demir, “İlkemiz; Samsun’un geleceği, tarımın önceliğidir. Dolayısıyla şehrimizde tarımsal üretimin hayvancılığın artırılması için projeler üretiyoruz. Hayata geçirdiğimiz arıcılık projesi ise şehrimiz için büyük önem taşıyor. Bu sebeple arı yetiştiricilerine yönelik tüm ilçelerimizde eğitimler vererek malzeme desteği sağlıyoruz. Alaçam ilçemizde de bu eğitimler tamamlandı. Arıcılık konusundaki son tekniklerin anlatıldığı eğitimler sonrasında onlar yetiştirdikçe desteklemeye devam edeceğiz. Belediye olarak her zaman arıcılarımızın ve üreticilerimizin yanındayız” ifadelerini kullandı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum