Reklam
Reklam
Reklam

Büyükşehirden 5 Mahalleye 19 Milyon Lira Yatırım

Geleceğe dönük altyapı çalışmalarını Samsun'un her bölgesinde sürdüren Büyükşehir Belediyesi SASKİ Genel Müdürlüğü, Terme ilçesinin 5 mahallesinde içme suyunda yaşanan soruna neşter vuruyor.

Reklam
Büyükşehirden 5 Mahalleye 19 Milyon Lira Yatırım
05 Haziran 2022 - 21:21
Reklam
Büyükşehir Belediyesi SASKİ Genel Müdürlüğü vatandaşlara temiz ve kesintisiz içme suyu sağlanması için dağları tepeleri aşarak 17 ilçede çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çalışma yapılan ilçelerden biri de Terme. İlçeye bağlı Bazlamaç, Evci, Sakarlı ve Hüseyinmescit mahallerinde her yağmur sonrası su kaynaklarında oluşan bulanıklık için harekete geçen SASKİ Genel Müdürlüğü bölgeye yaklaşık 19 milyon lira yatırım yapıyor. Yatırım kapsamında 29 bin 978 metre şebeke ve isale hattı döşeyecek olan SASKİ, Akbucak mevkiindeki kaynaktan saniyede 30 litre suyu alarak mahallelere verecek. İki ayda tamamlanması planlanan çalışmanın sona ermesiyle birlikte yağmurlu havalarda su kaynaklarında oluşan bulanıklıktan dolayı yaşanan içme suyu problemi sona erecek.
Her Yağmurda Yaşanan Bulanıklık Bitecek
Samsun’un 17 ilçesinde içme suyu sıkıntısı yaşanan mahallelerde su sorununun çözümü için gece gündüz çalışmalara devam edildiğini söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Terme ilçesine bağlı 5 mahallemizin içme suyunda yaşanan bulanıklık sorununu da çözmek için harekete geçtik. Bölgeye yaklaşık 19 milyon liralık bir yatırım yapıyoruz. Çalışmalar başladı. Toplam 29 bin 978 metre şebeke ve isale hattı döşenecek. 1 adet içme suyu deposu, 3 adet terfi merkezi inşa edilecek. Çalışmayı da iki ay gibi kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz. Bittiğinde Bazlamaç, Evci, Sakarlı ve Hüseyinmescit mahallerimizin her yağmur sonrası yaşadıkları bulanık su sorunu ortadan kaldırılmış olacak. Yaptığımız tüm çalışmalarla Samsun'un altını da üstüne yaraşır hale getirmeye çalışıyor, doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine bütün şehrimizi sorunsuz altyapı ağına kavuşturmak için yoğun bir çaba harcıyoruz" dedi.

 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum