Büyükşehir, Sahillerden Kilolarca Atığı Temizledi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı'na bağlı 25 kişilik ekip iki günde 3 farklı noktada temizlik çalışması yaptı. Plastikten cama, metalden pet şişelere varıncaya kadar 3 bin 800 kilo atık sahillerden temizlendi.

Büyükşehir, Sahillerden Kilolarca Atığı Temizledi
25 Mayıs 2022 - 18:14
Samsun Büyükşehir Belediyesi, Atakum Adnan Menderes, Alaçam Geyikkoşan ve Tekkeköy Costal Sahili'nde biriken çöpler ile denizden gelen kilolarca atık için çalışma başlattı. Çalışma kapsamında nesli tükenmekte olduğu için koruma altında bulunan kum zambaklarının yetiştiği nadir sahillerden biri olan Alaçam ve Tekkeköy sahillerindeki temizlik çalışmaları ise büyük bir hassasiyetle yürütüldü.
25 Kişilik Ekip İki Gün Boyunca Çöp Topladı
25 kişilik ekip iki gün boyunca gece ve gündüz çöp topladı. Ekipler sadece vatandaşların çöp kutusuna attığı çöpleri değil, gelişi güzel yerlere atılan çöpleri de topladı. Başlatılan temizlik kapsamında traktör arkası tırmıklarla plajlardaki kaba kirlilik temizlenip kum tesviyesi yapıldı. Traktör arkası çekilir tip plaj temizlik makinalarıyla da kumlar elenip içerisinde bulunan her türden atığın (çöp, izmarit, cam, taş, organik atıklar vb.) temizlenmesi sağlandı. Temizlik çalışmaları bölge halkının da memnuniyetini kazandı.

Hepimizin Sorumluluğu
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, belediye olarak temiz ve sağlıklı bir çevre için ekiplerin 7 gün 24 saat görevinin başında olduğunu ifade etti. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmanın herkesin en büyük sorumluluklarından olduğunun altını çizen Başkan Demir, "Sadece insanlarımızın yaşadığı çevreyi değil, diğer tüm canların ve canlıların da yaşadığı habitatları korumak zorundayız. Halkımızın da bu konuda duyarlı davranması tek ricamızdır" diye konuştu.

 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum