Büyükşehir'den Pandemi Hassasiyeti

Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs haritasında kırmızı renkli çok yüksek şehirler arasında yer alan Samsun’da, denetimlerini sürdürüyor ve belli noktaları da düzenli olarak dezenfekte ediyor.

Büyükşehir'den Pandemi Hassasiyeti
14 Mart 2021 - 12:54
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir vatandaşları uyararak, “En başından itibaren Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Bilim Kurulu üyelerinin tedbir, tavsiye ve genelgelerini eksiksiz olarak uygulamaya koyduk” dedi.
Pandeminin üzerinden geçen bir yılda kentin her noktasında hem sosyal mesafe ve maske denetimi hem de temizlik çalışmalarını ara vermeden sürdüren Samsun Büyükşehir Belediyesi, son dönemde artan vakalara da dikkat çekerek vatandaşları daha duyarlı olmaları konusunda sık sık uyarılarda bulundu. Gerek sosyal medya hesaplarından gerekse şehrin belli noktalarındaki bilboardlara hazırlanan tasarımlarla koronavirüse karşı dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi, kent mobilyaları, duraklar gibi topluma açık alanların yıkanması işlemlerini de temizlik ekiplerince yapıyor.
Aralıksız Dezenfeksiyon
Düzenli olarak hastaneler, yurtlar, kamu binaları gibi vatandaşların yoğun kullandığı tüm alanları dezenfekte eden ekipler, haftalık yaklaşık 30 bin metrekarelik bir alanda çalışmalarını sürdürüyor. Her Cuma günü kamu hastanelerini kapsayan yaklaşık 23 bin 300 metrekarelik alanının dezenfeksiyonu sağlayan ekipler, bir yıllık pandemi süreci boyunca 578 kamu kurumuna 4 bin 750 kez dezenfeksiyon işlemi uygulayıp toplamda 1 yılda 4 milyon 650 bin metrekarelik bir alanı dezenfekte etti.
Maske- Mesafe- Hijyen
Toplu taşıma araçlarından vatandaşların yoğun olarak kullandığı cadde ve sokaklara kadar ekiplerle denetimlerinin sürdüğünü belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, vatandaşları uyararak, eş dost, akraba, hasta, taziye gibi ziyaretlerini bir süre daha ertelemelerini istedi. Koronavirüs haritasında kırmızı renkli çok yüksek riskli şehirler arasında bulunan Samsun’u el birliği ile maviye dönüştüreceklerini ifade eden Başkan Demir, bulaş riskini en aza indirmek için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Koronavirüs salgınının Türkiye’de görüldüğü ilk tarih 11 Mart 2020’nin üzerinden 1 yıl geçti. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak bu sürecin en başında Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Bilim Kurulu üyelerinin tedbir, tavsiye ve genelgelerini eksiksiz olarak uygulamaya koyduk. Gelinen süreçte kontrollü normal hayata dönebilmek için maske, mesafe ve hijyen kuralları konusunda azami gayret gösterelim” diye konuştu.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum