Büyüklerimizi Önemsiyoruz

Yaşlılara saygı haftası nedeni ile açıklama yapan Vezirköprü Belediye Başkanı İbranim Sadık Edis, "Toplumun tarihsel birikimini günümüze yansıtan, milli kültür ve medeniyet değerlerinin yarınlara ulaşmasına vesile olan aile büyüklerinin kıymetli hazineleridir" dedi.

Büyüklerimizi Önemsiyoruz
19 Mart 2020 - 17:43
Millet olarak ne mutlu bize ki, yaşlılarımıza ihtimamla ve sevgiyle yaklaşmamızı sağlayan bir kültüre sahip olduklarını işaret eden Vezirköprü Belediye Başkanı İbranim Sadık Edis, "Milletimiz, tarihinin her döneminde yaşlılarını baş tacı etmiş, onların engin tecrübelerinin kıymetini bilmiş ve bu sayede toplumsal birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu canlı tutmayı başarmıştır. Bizler büyüklerine, anne ve babalarına hizmeti, onların ihtiyaçlarının karşılanması için gösterilen gayreti, ibadet kabul eden bir medeniyetin temsilcileriyiz. Yaş almak bir dağın tepesine çıkmaya benzer. Zirveye çıkmak zor ve zahmetlidir ama zirveye doğru atılan her adım bakış açısının ve ufkunun daha da genişlemesine vesile olur "dedi.
En Kıymetli Varilliğimizdir
Her insanın beşikten mezara kadar ömrünün her evresinde ilgiye, sevgiye, saygıya ve insanca yaşama hakkına sahip olduğuna dikkati çeken Başkan Edis, "Sevgili peygamberimiz "Bir evde büyük varsa, o ev bereketlenir" diyerek yaşlılarımıza verdiğimiz önem ve kıymeti de en güzel şekilde özetlemiştir. Aile büyüklerimiz bir dönem tarihine tanıklık etmiş, evlatlarını büyütüp bugünlere getirmiş kişiler olarak kıymetli varlıklarımız, başımızın taçlarıdır. Büyüklerimize gösterdiğimiz hürmet, hiç şüphesiz, genç nesillere örnek teşkil edecek bir davranış olarak toplumsal birliğimizin ve geleceğimizin de teminatıdır "diye konuştu.
Geleceğimize Işık Tutular
Yaşlılarımıza mutlu ve huzurlu bir hayat sağlamanın onlara huzurlu bir hayat sağlamanın, en önemli görevlerimizden biri olduğunu vurgulayan Başkan Edis, "Büyüklerimiz için ihtiyarlık dönemini bir çile ve sıkıntı dönemi olmaktan çıkartıp, ikinci bir bahar haline getirmek hepimizin öncelikli hedefi olmalıdır. Çocuklarımızın da bu hasletlerle yetiştirilmesi, yaşlıya saygının genç nesillere öğretilmesi, milletimizi güçlü kılan aile yapımızın korunması büyük önem taşımaktadır. Yaşlılar haftasında, varlıklarıyla bizleri güçlendiren tüm yaşlılarımıza saygılarımı ve sevgilerimi sunarak, ömürlerinin her gününü, her dakikasını sağlıkla, mutlulukla yaşamalarını diliyorum "şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum