Büyük önder Gazi...

CHP ve Kılıçdaroğlu Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve ilk Genel başkanlığını yürüttüğü CHP siyasi hayatımızın temel direğidir

Büyük önder Gazi...
12 Ağustos 2015 - 16:13
CHP ve Kılıçdaroğlu

Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve ilk Genel başkanlığını yürüttüğü CHP siyasi hayatımızın temel direğidir.

Merhum İsmet İnönü ve merhum Bülent Ecevit’in Genel başkanlığını yürüttüğü 1980 İhtilali ile kapatılmış tüm mal varlığına el konulmuş olan CHP siyasi yasaklarının kalkmasının ardından Erol Tuncer ve arkadaşlarınca yeniden açılıp Genel başkanlığına Deniz Baykal getirildi.

Genel ve yerel seçimlerde pek varlık gösteremeyen CHP’nin genel başkanlığına önce Prof. Dr. Haluk Koç, sonrasında da Mustafa Sarıgül aday olduysa da kazanamadılar.

1999 genel seçimlerindeki başarısızlığın bedelini ödeyen Genel başkan Baykal istifa ederken yerine Altan Öymen seçilerek gelse de o koltukta fazla oturamadı. Baykal yeniden geri dönerken 2002 genel seçimlerine giremeyen siyasi yasaklı Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan’ın da yasaklarını kaldırıp Siirt’ten ara seçimle milletvekili seçilmesini sağladı.

Baykal bir kaset skandalıyla CHP Genel Başkanlığına veda etmek zorunda kaldı. Yerine seçilerek gelen Kemal Kılıçdaroğlu Maliye kökenli eski SSK Genel Müdürü Halen CHP TBMM grup başkanı Kılıçdaroğlu CHP Genel başkanlığına seçildikten sonra eski Genel Başkan Öymen’in konumuna düşmemek için DYP eski Milletvekili Aydın Ayaydın yine DYP Milletvekili adayı Sinan Aygün ve RP eski milletvekili Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu’nu kurmay kadroya alan Kılıçdaroğlu CHP’yi aslında merkeze çekmeye çalıştı. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu Cumhurbaşkanı çatı adayı gösterip kendini riske edip Recep Tayip Erdoğan’ın yüreğini hoplattı.

2015 genel seçimlerine giderken yurt genelinde ön seçim yaptırtarak demokrasiyi parti tabanına yaymaya çalıştı. Genel seçimlerin ardından yaptığı açıklamada benim kavgam koltuk değil millettir. Gel Başbakanlık senin olsun deyince Dr. Bahçeli’nin ödünü de koparttı. Dr. Bahçeli kendisine koltuk tedarikçisi diyerek saldırsa da tam bir devlet adamı gibi davrandı. Ülke kan gölüne döndüğü bu günlerde taşın altına elini değil kafasını koydu. Ülkem için Ak parti ile hükümet kurarım dedi. En güvendiği kişi olan Prof. Dr. Haluk Koç’u hükumeti kurma çalışmaları için görevlendirdi.

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ise cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en güvendiği isim eski siyasi danışmanı Kültür ve Turizm bakanı Ömer Çelik’i bu işte görevlendirdi. Komisyonlar çalışıyor, Cuma günü iki lider görüşmeye son noktayı koyar düşüncesindeyim.

Şunu ekleyeyim CHP iki devlet bakanlığı, Dışişleri bakanlığı, Adalet bakanlığı, Milli Savunma bakanlığı, Orman ve Su İşleri bakanlığı, Enerji Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığını alır. Gerisi Ak Partiye kalır. AKP-CHP Hükümeti kurulur. Bu ülke hükümetsiz kalmaz. Bu bir seçim hükümeti de olmaz. Valilerin bakanlar kurulu kararıyla il müdürlerinin birçoğunun üçlü kararname ile yapıldığı ülkemizde bu ülkeyi bu hükümet genel seçime getirir. CHP Cumhuriyeti kuran partidir. Hükümet kurmaktan kaçmaz ve kaçamaz. Bu böyle biline!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum