Büyük Önder Gazi Mustafa...

CHP ve Kılıçdaroğlu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve ilk genel başkanlığını yürüttüğü CHP siyasi hayatımızın temel direğidir

Büyük Önder Gazi Mustafa...
03 Temmuz 2015 - 16:39
CHP ve Kılıçdaroğlu

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve ilk genel başkanlığını yürüttüğü CHP siyasi hayatımızın temel direğidir.

Merhum İsmet İnönü ve merhum Bülent Ecevit’in genel başkanlığını yürüttüğü 1980 İhtilali ile kapatılmış tüm mal varlığına el konulmuş olan CHP siyasi yasaklarının kalkmasının ardından Erol Tuncer ve arkadaşlarınca yeniden açıp, Genel başkanlığına Deniz Baykal getirildi.

Genel ve yerel seçimlerde pek varlık gösteremeyen CHP’nin genel başkanlığına önce Prof. Dr. Haluk Koç sonra Mustafa Sarıgül aday olduysa da kazanamadılar. 1999 genel seçimlerindeki başarısızlığın bedelini ödeyen genel başkan Baykal istifa ederken yerine Altan Öymen seçilerek gelse de o koltukta fazla oturamadı. Baykal yeniden geri dönerken 2002 genel seçimlerine giremeyen siyasi yasaklı Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yasaklarını kaldırıp Siirt’ten ara seçimde milletvekili seçilmesini sağladı. Baykal daha sonra bir kaset skandalıyla CHP Genel Başkanlığına veda etmek zorunda kaldı.

Baykal gittikten sonra genel başkanlığa seçilerek gelen Kemal Kılıçdaroğlu Maliye kökenli eski SSK Genel Müdürü. Halen CHP’sinin TBMM grup başkanı Kılıçdaroğlu CHP Genel başkanlığına seçildikten sonra eski Genel Başkan Öymen’in konumuna düşmemek için ilk önce başkanlık divanını yeniledi. Yanına aldığı isimler ise DYP eski Milletvekili Aydın Ayayadın yine DYP Milletvekili adayı Sinan Aygün ve RP eski milletvekili Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu. Bu isimleri kurmay kadroya alan Kılıçdaroğlu CHP’yi aslında merkeze çekmeye çalıştı. Birde merhum Alparslan Türkeş’in siyasi danışmanı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu Cumhurbaşkanlığına çatı adayı göstererek kendini riske ediyor, ülkenin Recep Tayip Erdoğan’dan kurtulmasının şart olduğunu söylüyor. Erdoğan’ın yüreğini hoplatıyordu!

CHP Ekmeleddin beye sahip çıktığı kadar MHP maalesef çıkamadı. İki tane bilbordu kiralayıp iki gazete ve TV’ye ilan verip Ekmeleddin beyin bu şehre gelişini bile duyuramadı. Bir miting düzenleyemedi. Lüks bir otelin görkemli salonunda bir basın toplantısı düzenleyerek kendini anlatması sağlandı belki de seçip Erdoğan’ın önünü kesmek istemedi. Sonunda Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı seçildi. İlk seçildiği andan itibaren de MHP Genel başkanı Dr. Devlet Bahçeli’yi yerden yere vurmaya başladı. Gavur dağlarının ardına geçememekle haksızda değildi. Daha dün Kars, Muş, Bingöl, Elazığ, Erzincan belediyelerini elinde bulunduran MHP 2015 Genel seçimlerinde bu vilayetlerden bir tek Elazığ’dan bir milletvekili çıkartmayı başardı. Ülkemden bir karış toprak vermem diye nutuk atan oralarda bir tek il veya ilçe binası açamayan MHP Genel Başkanı Dr. Bahçeli güneydoğuyu yok saydı. Yetmedi HDP’ye oy veren 8 milyon insanı da PKK’lı sandı sildi attı. Bu milletten ayrıştırdı. Yetmedi birde Kılıçdaroğlu’nu da siyasi hasım saydı.

Ancak CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu yurt genelinde ön seçim yaptırtarak demokrasiyi parti tabanına yaymaya çalışan örnek bir lider gibi davranmıştır. Seçimlerin ardından ilk yaptığı açıklamada benim kavgam koltuk değil millettir. Gel Başbakanlık senin olsun deyince de Dr. Bahçeli’nin ödünü koparmıştır! 1999 yerel ve genel seçimlerinin ardından Başbakanlık 2000 de sırası olmasına rağmen Cumhurbaşkanlığı kabul etmeyen Dr. Bahçeli bu seferde CHP Genel başkanı Kılıçdaroğlu’na koltuk tedarikçisi diyerek saldırsa da tam bir devlet adamı olan Kılıçdaroğlu ona uymadı.

Çünkü ianesi iştir kişinin boş lafa bakmadı!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum