BURSA'DA SAMSUNLULARLA BULUŞTU

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Bursa Samsun Dernekleri Federasyonu'nun (SAMDEF) düzenlediği dayanışma gecesine katıldı

BURSA'DA SAMSUNLULARLA BULUŞTU
01 Nisan 2017 - 20:11
1AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Bursa Samsun Dernekleri Federasyonu'nun (SAMDEF) düzenlediği dayanışma gecesine katıldı. Samsunluların büyük ilgi gösterdiği Karaaslan, ''Daha gidecek çok yolumuz ve gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz çok hayalimiz var'' dedi.
AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, referandum çalışmalarını Bursa'da sürdürdü. Karaaslan ilk olarak Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık ve Osmangazi'ye Bağlı Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği'ni ziyaret etti. Ardından KADEM üyeleri ile bir araya gelen Karaaslan, esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Gençlerle 'Genç Kürsü' programında buluşan Karaaslan, akşam ise Osmangazi ilçesinde Bursa Samsun Dernekleri Federasyonu'nun (SAMDEF) düzenlediği dayanışma gecesine katıldı. Samsunlu hemşehrileri Karaaslan'a büyük ilgi gösterirken, geceye eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Bursa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ve Bursa Samsun Dernekleri Federasyonu'na bağlı dernek temsilcileri ve üyeleri katıldı.
2HEMŞEHRİLERİMLE BİR ARADA OLMAKTAN MUTLUYUM
Çiğdem Karaaslan gecede yaptığı konuşmada Samsunlu hemşehrileriyle bir arada olmanın heyecanı içinde olduğunu belirterek, ''İlkadım şehri, milli mücadele şehri Samsunlu hemşehrilerimle farklı bir şehirde bir arada olmaktan çok mutluyum. Farklı şehirlerde yaşayan Samsunlu hemşehrilerimle buluşmayı çok önemsiyorum. Bursa'da Erzurumlulardan sonra en fazla Samsunlular yaşıyor. Bizleri bu buluşmaya davet ettiği için Bursa Samsun Dernekler Federasyonu'na ayrıca çok teşekkür ediyorum. Dernekler çatısı altında hemşehri olmak bilinciyle onun ötesinde yaşadığı şehre katkı vermek amacıyla bir araya gelmiş hemşehrilerimi selamlıyorum'' dedi.
ŞİMDİ BİRLİK ZAMANI
Sivil toplum kuruluşlarının demokrasinin temeli olduğuna dikkati çeken Karaaslan, ''Türkiye'nin 4 bir yanını ziyaret ediyoruz. Türkiye'de demokrasi açısından çok büyük bir öneme sahip olan ve bugün sadece kendi içinde var olduğu derneğe değil aynı zamanda şehrine ama çok büyük bir yönüyle de ülkesine katkıda bulunan ve bana göre Türkiye'nin demokratikleşme tecrübesinde çok önemli bir yere sahip olan STK'ların gücüne bir kez daha şahitlik ediyoruz. Birlikte yaptığımız her şeyi çok güzel yapıyoruz. Şimdi yine birlik zamanı'' dedi.
3ŞEHİTLERİ ANDI
Türk milletinin 1960'tan bugüne kadar 5 darbe yaşadığını hatırlatan Karaaslan, ''Nesilden nesile aktarılan bir acının parçalarıyız. Dedelerimizden bugüne her birimizin yaşadığı farklı bir acı var. Bu konuşmayı bundan bir yıl önce yapıyor olsaydım, aramızda gençler var onlar darbe görmediler diyor olacaktım. Ne yazık ki bu salonda bulunan bebekler bile darbe gördü. Bu acıyı hep birlikte yaşadık. Bugün burada olmamıza vesile olan 249 aziz şehidimizi saygıyla anmak istiyorum. Bu şehitlerimiz arasında iki Samsunlu şehidimiz var. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum'' dedi.
GİDECEK ÇOK YOLUMUZ VAR
''Daha gidecek çok yolumuz ve gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz çok hayalimiz var'' diyen Karaaslan, ''Her şey önce hayal kurmakla başlar. Bizim bu ülke için güçlü hayalimiz var. Bu hayal dünden bugüne oluşmadı. İlk kurulduğumuz günden beri sayın cumhurbaşkanımız ve kurucu genel başkanımız dedi ki 'Artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak'. Hiç bir şey eskisi gibi olmadı, eskisinden daha iyi oldu ama yapacak çok daha işimiz var. O yüzden diyoruz ki Türkiye sanki burnunu havaya kaldırmak üzere olan, her an kalkışa hazır bir türlü ayakları yerden kesilmeyen bir uçak gibi. Bu uçağı birlikte uçuracağız'' diye konuştu.
Ardından SAMDEF Başkanı Savaş Otruş, Karaaslan'a günün anısına hediye sundu.
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum