Bu Ne Yüzsüzlük!...

Samsun valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı karantina kurallarını ihlal edenlere taviz yok dedi.

Bu Ne Yüzsüzlük!...
21 Mart 2021 - 00:47
Samsun valiliğinden yapılan açıklamada; 20.03.2021 Cumartesi günü Atakum,  İlkadım, Tekkeköy ve Canik ilçelerimizde pozitif veya temaslısı olup karantina kurallarını ihlal eden toplam 9 şahıs Samsun Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce yakalanarak, gerekli adli ve idari işlemler yapılmıştır.
Gün boyu yapılan kararlı denetimlerde, Tekkeköy-Ordu yolu uygulama noktasında karantina kurallarını ihlal eden 5 şahıs yakalanarak, idari yaptırım cezası uygulandıktan sonra filyasyon ekiplerine teslim edilmiş,
Canik ilçemizde karantinada olması gereken bir şahsın ikametinde yapılan kontrolde, ikametinde bulunamaması üzerine çevrede yapılan araştırma sonucu kuaförde tıraş olduğu tespit edilerek yakalanmış; konu hakkında sağlık ekipleri bilgilendirilmiş ve şahıs hakkında Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda adli işlem yapılmıştır.
Atakum ilçemizde zincir bir marketin girişinde yapılan HES kodu kontrolünde durumu riskli olduğu görülen bir şahsın polis ekiplerine bildirmesi üzerine; hızla olay yerine giden ekipler, şahsı yakalayarak idari para cezası uygulamış, olay yerine çağrılan 112 ekiplerine teslimini sağlamışlardır.
İlkadım İlçemizde Otogar civarında yapılan denetimlerde durumundan şüphelenilerek durdurulan bir şahsın, ayrıca İlkadım İlçe Merkezinde de yine bir şahsın sorgulamasında karantina kurallarını ihlal ettiği tespit edilmiş olup idari para cezası uygulanarak 112 ekiplerine teslim edilmiştir.
Konuyla ilgili yaptığı açıklamada, karantina kurallarından asla taviz verilmeyeceğini ve Kovid-19 ile mücadelenin azim ve kararlılıkla hız kesmeden devam edeceğini belirten Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Söz konusu hepimizin sağlığı, sevdiklerimiz için, sağlığımız için maske, mesafe, temizlik kurallarına uyalım. Karantina kurallarını asla ihlal etmeyelim. Zorunlu olmadıkça kalabalık ortamlarda girmeyelim. İlimizi hep beraber çok riskli iller kategorisinden çıkarıp, mavi kategoriye yükseltelim” dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum