Bu Kenti Yöneten İnsanlar Bu Kara Günü Hiçbir Zaman Unutmayacak

İlkadım Belediyesporlu sporcular Samsunspor kafilesinin geçirdiği elim trafik kazanın 31'inci yıl dönümünde düzenlenen etkinlikle andı.

Bu Kenti Yöneten İnsanlar Bu Kara Günü Hiçbir Zaman Unutmayacak
21 Ocak 2020 - 13:52
Piazza AVM'de düzenlenen programda kazada hayatını kaybeden futbol şehitleri teknik direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır ve Zoran Tomic'in resimlerinin bulunduğu “20 Ocak 1989” Unutmadık, unutmayacağız’ koreografisine otobüste bulunanların tek tek isimlerinin yazıldığı dev afiş asıldı. Futbol tarihine kara gün diye eklenen 20 Ocak 1989 günü Kırmızı-Beyaz renklerine siyahı da katan Samsunspor şehitlerini unutmayan İlkadımlı sporcular üzerlerinde Samsunspor formaları ve bayraklar ile anma programına katılım sağladı. ‘Hasretinle yandı gönlüm’ şarkısını söyleyen sporcular “Acının Rengi Olmaz, Ağla Türkiyem Ağla” tezahüratlarına katılımcılar hep bir ağızdan eşlik ederek alkış tuttu.
Bu Kara Gün Bu Şehirde Hiçbir Zaman Unutulmayacak
Böyle güzel bir programa öncülük eden emeği geçen herkese yürekten teşekkür eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş;"20 Ocak dünyada kimse için bir anlam ifade etmeyebilir. Ama başta Samsunsporlular olmak üzere Türk futbol tarihi sevenleri için tarihin en kötü günlerinden birisidir. 1989 senesinden takımızı taşıyan otobüs kaza geçirmiştir. O karlı günde dağ gibi yiğitlerimizi kurban verdik. O yiğitler, Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Nuri Asan, Zoran Tomiç ve Asım Özkan'dı. Geleceğe yürüyen her anımızda onları anarak, onları unutmadığımızı her dem her fırsatta vurgulayarak ve emanetlerine sahip çıkarak bu yolda yürüyoruz. Bu büyük milletin her bir kahramanını, şehit olan ve ölümsüz olanını bugün bizimle birlikte olmayan aziz şehitlerimizi ve  futbol şehitlerimizi unutmadık, unutmayacağız. Bizler kent yöneticileri olarak gelecek nesillerinde unutmaması için  elimizden gelen tüm gayreti ortaya koyacağız. Bu kara gün bu şehirde  hiçbir zaman unutulmayacak" dedi.
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum