BU GÜZEL ÜLKENİN BİRER PARÇASIYIZ

Vali Osman Kaymak ve Eşi Emine Kaymak Hanımefendi, İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Biz Anadoluyuz Projesi' kapsamında, Batman ilinden Samsun’a gelen ikinci kafile 185 öğrenci ile 19 Ma

BU GÜZEL ÜLKENİN BİRER PARÇASIYIZ
22 Ekim 2017 - 03:38
Vali Osman Kaymak ve Eşi Emine Kaymak Hanımefendi, İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Biz Anadoluyuz Projesi' kapsamında, Batman ilinden Samsun’a gelen ikinci kafile 185 öğrenci ile 19 Mayıs Gençlik Kampı'nda düzenlenen programda bir araya geldi.
Vali Osman Kaymak ve Eşi Emine Kaymak, iller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması ve kardeşlik ruhunun geliştirilmesi, terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, kardeşlik ve huzura katkı sunulması, iller arasında kültürel ve ortak değerlerin paylaşılmasının hedeflendiği, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki 21 ildeki 15 yaş ve altı 50 bin katılımcı öğrencinin Türkiye’nin farklı şehirlerini ziyaret etmesini amaçlayan, ‘Biz Anadoluyuz Projesi' kapsamında Batman ilinden Samsun'a gelen ikinci kafile 185 öğrenci ile bir araya gelerek, sohbet etti.
'Biz Anadoluyuz Projesi' kapsamında, Batman ilinden Samsun’a gelen ikinci kafiledeki 185 öğrenci Samsun’un tarihi, kültürel, turistik yerlerini gezerek, Samsunum-1 Gemisi ile Karadeniz’de deniz turu yaptı.
Daha sonra Vali Kaymak ve Eşi Emine Kaymak, Batman'dan gelen öğrencilerle birlikte akşam yemeği yedi ve onlarla sohbet edip, fotoğraf çektirdi.
Akşam yemeğinin ardından Vali Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, “Sevgili Gençler; Ben hepinize öncelikle hoş geldiniz diyorum. Nasılsınız çocuklar, Samsun’da olmaktan mutlusunuzdur inşallah. Bu mutluluğunuz ve coşkunuz beni çok mutlu ediyor. Biliyorsunuz, Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde İçişleri Bakanlığımız tarafından başlatılan 'Biz Anadoluyuz Projesi' kapsamında, Doğudaki yavrularımızı Batıdaki illerimize getirerek sizlerin batı illerini tanıması amacıyla bu proje gerçekleştirildi.
Batman’dan 2.500 kardeşimiz sizin gibi buraya gelecekler. Şu ana kadar 370 kardeşimiz buraya geldi. İnşallah bu programın devamını bahara doğru havalar ısınınca yapacağız. Havalar soğumaya başladı. Buraları daha çok görmek isteyen ve derslerinde başarılı olan, derslerine çalışan, çok kitap okuyan öğrencileri buralara göndermeleri için Batman Valimizle görüşüyoruz. Bu sizlerle ikinci programımız oldu. Bundan sonra inşallah daha güzel programlar yapacağız. İnşallah Samsun’u seveceksiniz. Bizler sizleri ağırlamaktan ve misafir etmekten çok mutluyuz. Samsun’u güzel bir şekilde gezin, görün ve Samsun ile ilgili çok şey öğrenin. Samsun güzel bir şehir" dedi.
BİZ HEPİMİZ KARDEŞİZ
Vali Kaymak konuşmasının devamında, "Sevgili Gençler; Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Biz hepimiz kardeşiz. Türkiye’yi bölmek isteyen uluslararası güçler bizleri Kürt-Türk diye ayırıyorlar. Bizler bu Anadolu’nun değişik illerinde bu güzel ülkenin birer parçasıyız. Birbirimizi daha çok severek, sayarak bu ülkenin daha güçlü olması için yarınlara daha emin adımlarla ilerlemek için sizlerin derslerinize çok çalışarak, ülkemize, vatanınıza ve milletimize bağlı olarak okullarınızı bitirmenizi istiyoruz. Sizleri Samsunumuzda misafir etmekten mutluluk duyuyoruz. Umarım sizler de aynı mutluluğu yaşıyorsunuzdur. Bu vesileyle bu programda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Vali Osman Kaymak’ın konuşmasının ardından günün anısına 'Biz Anadoluyuz Projesi' kapsamında, Batman ilinden Samsun’a gelen ikinci kafile 185 öğrenci ve grup liderleri öğretmenlerle fotoğraf çektirdi.
19 Mayıs Gençlik Kampı'nda düzenlenen programa ayrıca, Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü, 19 Mayıs Kaymakamı Yavuz Güner, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz da katıldı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum