BU AÇILIŞ SAMSUNSPOR'A YAKIŞMADI!

Samsunspor'un yeni stadının açılış maçında skandala imza atıldı

BU AÇILIŞ SAMSUNSPOR'A YAKIŞMADI!
30 Temmuz 2017 - 14:01
Samsunspor'un yeni stadının açılış maçında skandala imza atıldı. Samsun'un Tekkeköy ilçesinde hizmete giren Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nun açılış maçında İstiklal Marşı okunmayıp saygı duruşu yapılmadı. Bu durumu protesto eden yaklaşık sporseverler hepberaber ayağa kalkarak İstiklal Marşını okudu.
Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanlığı yaptıkları basın açıklamasında bu durumu kınadı.
İstiklal Marşı okunmamasına sert tepki gösteren Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanı Yalçın Altıntaş, "Bu ülke kolay kazanılmadı, Anadolu Türklüğünün varoluş savaşı olan Kurtuluş Savaşı sonrasında biz bu ülkeye sahip olduk. Maalesef görüyoruz ki 98 yıl olmasına rağmen halen daha bu durumu kabullenemeyip rahatsız olanlar var. Bugün resmi olarak açılışı yapılan Samsunspor'umuzun yeni stadının açılış maçında, İstiklal Marşı okunmadan direk maça başlandı. Bu durumun bir ihmal olduğuna inanmıyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığından rahatsız olanlar bugün yine etkisini göstererek şanlı İstiklal Marşımızı stadın açılışında okunması engellenmek istedi. Bu durum HAİNLİKTİR" dedi.
STADIN ADI BİLE 19 MAYIS
Türkiye Cumhuriyetine ve değerlerine her zaman sahip çıkacaklarını vurgulayan İl Başkanı, "Stadyumun ismi "19 Mayıs Stadyumu" iken İstiklal Marşı'nın okunmayıp, 19 Mayıs 1919 tarihinde güzel şehrimiz Samsun'a ayak basan Atatürk ve Silah arkadaşlarının manevi hatıraları için yapılan saygı duruşunu yapmayanlar şunu unutmasınlar ki; Bugün okunmaması için özen gösterdiğiniz İstiklal Marşı, "Korkma! Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak / Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son OCAK" mısrası ile başlamaktadır. İşte yurdumuzun üstünde tütecek en son ocak olan Ülkü Ocakları olarak diyoruz ki, SİZ NE KADAR İSTEMESENİZDE BİZ SESİMİZ KISILANA KADAR İSTİKLAL MARŞINI OKUYACAĞIZ, OKUTACAĞIZ. Bunun bir hata bir dikkatsizlik olduğunu iddia edenlere, İstiklal Marşının önemini bilmeyenlere biz Ocaklarımızda bir daha unutmayacakları şekilde her zaman Marşımızı sözlerini ve manasını öğretmeye hazırız" dedi.
ENGELLEMEYE RAĞMEN İSTİKLAL MARŞIMIZI OKUYAN BİNLERCE SPORSEVERİMİZE TEŞEKKÜR
İstiklal Marşının okunmaması üzerine eş zamanlı ve senkronize şekilde İstiklal Marşı okuyan binlerce taraftara teşekkür eden Altıntaş; "Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türk Milleti, İstiklal Marşının okunmasını engelleme çabalarını boşa çıkarmıştır. İstiklal Marşının okunmaması üzerine büyük bir sağduyu örneği gösterip İstiklal Marşını okuyan binlerce sporseverimize de teşekkürü bir borç biliriz" diyerek sözlerini sonlandırdı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum