Reklam
Reklam
Reklam

Bowling Salonu'nda Yarışmalar Başlıyor!...

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu’ndan yapılan açıklamada; Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2017 Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları için inşa edilen Samsun İlkadım Bowling Salonu ülkemizin en büyük Bowling tesisidir.

Reklam
Bowling Salonu'nda Yarışmalar Başlıyor!...
21 Ocak 2022 - 11:49
Reklam
Salgın süreci nedeniyle uzun bir süre hizmet dışı kalan tesisin işletme sorumluluğu, Bakanlığımızın onayı ile Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Haziran 2021’den itibaren Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu’na devredilmiştir.
Federasyonumuz tarafından kurulan Bowling Akademi işletmesi eliyle kısa sürede profesyonel bir ekip oluşturulmuş ve tesis 6 aylık yoğun bir çalışmanın ardından büyük oranda yenilenmiştir. 2022 yılı başı itibariyle tüm hatları işler hale getirilmiş ve her türlü ulusal-uluslararası ölçekli organizasyona ev sahipliği yapacak yeterliliğe sahip hale gelmiştir.
Bowling Akademi işletmemizin öncelikli amacı, Samsun halkının Bowling sporunu yakından tanımasını sağlamak, ülkemizin en nitelikli antrenörleri eliyle yapılan yetenek taramaları sonucunda seçilen gençleri milli takımımızı temsil edecek elit sporcular olarak yetiştirmek ve tesisimizde yapılacak ulusal ve uluslararası turnuvalar vasıtasıyla şehrimizin spor turizmine de önemli bir hareketlilik kazandırmaktır.
Bu çerçevede, tesisimizde 21-23 Ocak 2022 tarihleri arasında ülkemizin muhtelif şehirlerinden ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen sporcuların katılımıyla, Süper Lig ve 1. Lig Türkiye Kupaları yarışmaları düzenlenecektir. Bu turnuvaların ardından takip eden 5 hafta boyunca tesisimiz bir dizi önemli ulusal faaliyete ev sahipliği yapacaktır.
Ülkemizin en büyük, Avrupa’nın da sayılı büyük tesislerinden olan salonumuzun altyapısını süreç içerisinde daha da güçlendirerek, önümüzdeki yıllarda önemli uluslararası faaliyetleri Samsun’da yapmayı arzu ediyoruz.
22 Ocak 2022 Cumartesi günü saat 14.00'de ulusal faaliyet takvimimizle birlikte Bowling Akademisi işletmemizin açılışını eş zamanlı olarak yapacak olup, açılış törenimizi onurlandırmanızdan büyük mutluluk duyacağız.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum