BÖLGE KOORDİNATÖR TOPLANTISI YAPILDI

Organ ve Doku Nakli Samsun Bölge Koordinasyon Merkezimize bağlı 8 ilimizdeki (Samsun, Sinop, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Amasya, Tokat ) hastanelerimizde görevli olan organ ve doku nakli koordinatör

BÖLGE KOORDİNATÖR TOPLANTISI YAPILDI
02 Kasım 2015 - 19:18
Organ ve Doku Nakli Samsun Bölge Koordinasyon Merkezimize bağlı 8 ilimizdeki (Samsun, Sinop, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Amasya, Tokat ) hastanelerimizde görevli olan organ ve doku nakli koordinatörlerimiz ile Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde toplantı düzenledi.

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal yaptığı konuşmada Samsun Bölge Koordinasyon Merkezine bağlı 8 ilimizin yaptığı çalışmalar ve projelerle, organ bağışı ve naklinde önemli başarılara imza attığını, bölge genelinde organ bağışı ve nakli sayısının arttığı ancak hala yeterli seviyede olmadığını bu toplantılar ile eksiklerin tespit edilip çalışmalarımızın bu yönde devam edeceğini ifade etti.

Toplantıda Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak, organ bağışında bölge olarak neler yapıldığı, neler yapılması gerektiği hakkında koordinatörlerle karşılıklı fikir alış verişinde bulundu. OMÜ öğretim üyeleri Doç. Dr. Ahmet Dilek, Doç. Dr. M. Şükrü Paksu ve Prof. Dr. Ömer Faruk Aydın, yoğun bakımlardaki tecrübe ve deneyimlerini paylaştılar, koordinatörlerimizin sorularını cevapladılar. OMÜ organ ve doku nakli koordinatörlerimiz Öğr. Gör. Aynur Aslan ve Hemşire Birgül Tan kendi deneyimleri ve nakil evraklarındaki aksaklıklar hakkında bilgi verdi. Ünye Devlet Hastanesi organ ve doku nakli koordinatörümüz Hem. Songül Baykal ayın bağışçısı seçilmişti, bu  çalışmasını ve başarısını paylaştı. Daha sonra bölgemizdeki organ bağışlarımızı nasıl artıracağımız, koordinatörlerin bilgi, becerileri ve sıkıntılarını tespit edip sorunları nasıl çözeceğimiz ile ilgili tecrübe paylaşımı yapıldı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum