Bizlerin En Değerli Varlığı, Siz Annelerimizsiniz!

Samsun’un Valisi Osman Kaymak ve eşi Emine Kaymak Hanımefendi, Pazar günü İçişleri Bakanlığımız ve Hz. Hatice Vakfı işbirliğiyle ilimizde 100 yaşını aşmış annelerimiz ile Şehit Annelerimizi ziyaret ederek, ‘Anneler Günü’nü kutladı.

Bizlerin En Değerli Varlığı, Siz Annelerimizsiniz!
10 Mayıs 2020 - 18:25
Vali Osman Kaymak ve eşi Emine Kaymak Hanımefendi, 2018 yılında Batman-Kozluk'ta şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Adem Güven’in ailesini ziyaret ederek, şehidimizin annesi Saime Güven'in Anneler Gününü kutladı. Daha sonra 100 yaşını aşmış Fatma Tiriş ve Ayşe Kılınç annelerimizin Anneler Gününü kutlayarak, eşarp, fular ve kendileri için dikilen fidan sertifikasını verdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun gönül selamını ileterek, baş tacı annelerimize gönderdiği mektubunu okuyan Vali Osman Kaymak son olarak ve eşi Emine Kaymak Hanımefendi, Suriye'nin İdlib bölgesinde şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Tayfun Pekel’in ailesini ziyaret ederek, şehidimizin annesi Menşure Gürdal'ın Anneler Gününü kutladı.
Bizler Şehit Annelerini Görünce Hüzünleniyoruz
Ziyaretlerin ardından konuşan Vali Osman Kaymak “Malumunuz bugün Anneler Günü, bütün annelerimizin Anneler Gününü kutluyorum. İçişleri Bakanlığımızın başlatmış olduğu proje çerçevesinde annelerimizin her birini başta ben olmak üzere Vali Yardımcılarımız, Kaymakamlarımız, İl Emniyet Müdürümüz, İl Jandarma Komutanımız ve Vefa Sosyal Destek Gruplarımız ziyaret ederek, hatırlarını sorup duaları alacaktır. Bu kapsamda bugün ilimizdeki bütün şehit annelerimizi ve 100 yaşını aşmış 101 annemizi ziyaret edeceğiz. İçişleri Bakanlığımız ve Hz. Hatice Vakfı işbirliğiyle Türkiye'nin 81 ilinde 100 yaşını aşmış 5 bin529 annemizin adına Sakarya'da “Cennet Anneleri” adıyla bir hatıra ormanı oluşturuyor. Her bir annemiz için oluşturulan hatıra ormanında kendi adına dikilen fidan sertifikalarını takdim ettik. Bizler şehit annelerini görünce hüzünleniyoruz. Allah onların acılarını hafifletsin. Sabır versin. Şehitlerimiz, bizler ve bu memleketin huzuru, refahı, bayrağı ve ezanı için şehit oldular. Mekânları cennet olsun. Biz millet olarak onlara minnettarız” dedi
Lütfen İşi Olmayanlar Dışarı Çıkmasın Diyoruz
Bugün devletimiz tarafından 11.00-15.00 arası uzun süreden beri ilk kez dışarı çıkarak yürüyüş yapan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımıza izin verildiğini hatırlatan Vali Osman Kaymak, “Sabredip dışarı çıkmadıkları için vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Arkadaşlar ciddi bir süreci yönetiyoruz. Korona ile mücadelede ciddi sonuçlar almaya başladık. Biz vatandaşlarımızdan lütfen işi olmayanlar dışarı çıkmasın diyoruz. Bu işin bitmesini istiyorsak kalabalık alanlardan uzak durmak, maskesiz gezmemek ve sosyal mesafe kurallarına uymamız gerekmektedir. Biz vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz. Pazartesi olduğu zaman Mecidiye ve Çiftlik Caddelerinde kalabalık görünce üzülüyorum. Bu iki aylık süreçte yasaklara büyük bir uyum gösteren Samsun halkına çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Ziyaretlerde ayrıca İlkadım Kaymakamı İbrahim Keklik, Canik Kaymakamı Mahmut Halal ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı’da hazır bulundu.
Köksal ÖNER
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum