Biyoçeşitlilik ve Ekosistemler Çalıştayı

TÜBA Çevre Biyoçeşitlilkik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu tarafından hazırlanan “Biyoçeşitlilik ve Ekosistemler Çalıştayı” 1-2 Aralık 2022 tarihinde Ege Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Biyoçeşitlilik ve Ekosistemler Çalıştayı
21 Kasım 2022 - 20:18
Açılış konuşmalarıyla başlayacak olan program çağrılı konuşmacıT.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey’in“Türkiye’nin Doğal Zenginliği: Biyoçeşitlilik” sunumuyla devam edecek.
Çalıştaya ilgili bakanlıklardan temsilciler, devlet ve vakıf üniversitelerinden öğretim üyeleri, çeşitli meslek dernekleri, ayrıca özel sektörden alanında araştırıcı, uzman ve yöneticiler katılacak.Türkiye ve Biyoçeşitlilik, Tarımsal Biyoçeşitlilik: Dünyayı Sürdürülebilir Bir Şekilde Beslemenin Zorlukları ve Çözüm Önerileri, Sucul Ekosistemler Biyoçeşitliliği, Karasal Ekosistemler ve Değişen Biyoçeşitlilik ile Sağlıklı Ekosistem Göstergeleri, Türkiye’de Biyoçeşitliliğin Sürdürülebilirliği başlıklı toplam 6 oturumda, 25 bilim insanı “Biyoçeşitliliğe Ulusal Açıdan Bakış’tan Tarımsal Biyoçeşitliliğin Sürdürülebilir Kullanımı’nadeğin 19 başlık masaya yatırılacak.
Programın detaylarının Çevre Biyoçeşitlilkik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubunca titizlikle planlandığının altını çizen TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker TÜBA’nın görevlerini yerine getirmeye yönelik faaliyetlerinin, çeşitli program ve projeler şeklinde ve TÜBA çalışma grupları marifetiyle üyeler ve bilim insanlarının gönüllü katkılarıyla yürütüldüğünü hatırlattı. TÜBA’nın tüm bu katkılarla birçok değerli bilimsel faaliyeti gerçekleştirdiğini söyleyen Şeker,TÜBA ve çalışma gruplarının projeleri üniversiteler ve ilgili paydaşların destek ve katkılarıyla gelişerek devam ediyor dedi.
Prof. Şeker şöyle konuştu: “Çevre kirliliği, doğal alanlarda yapılan değişiklikler ve iklim değişikliği etkileriyle 1970’ten bu yana doğal hayatta canlı popülasyonu %60 azaldı, bir milyon canlı türünün nesli tükenme tehlikesi altında.Denizlerdeki mercanların 30 yıl içinde yok olma tehlikesi altında olduğu biliniyor. Bu doğrultudadünyada ve ülkemizde biyoçeşitlilik ve ekosistemlerin güncel durumu, önemi ve korunmasıyla ilgili konuların ele alınması ve tartışılması amacıyla düzenlenen çalıştayımızın sonuçlarını içeren raporu da en kısa sürede yayınlayarak kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum