''BİRLİKTE BIRAKABİLİRİZ…!''

MEDİVA HASTANESİ ‘’BİRLİKTE BIRAKABİLİRİZ…!’’ SLOGANIYLA 9 ŞUBAT DÜNYA SİGARA BIRAKMA GÜNÜ DOLAYISIYLA ETKİNLİK DÜZENLEYEN TÜRKİYE TORAKS DERNEĞİ İLE YEŞİLYURT ALIŞVERİŞ MERKEZİNDEYDİ… 9 Şubat

''BİRLİKTE BIRAKABİLİRİZ…!''
10 Şubat 2015 - 20:26
MEDİVA HASTANESİ ‘’BİRLİKTE BIRAKABİLİRİZ…!’’ SLOGANIYLA 9 ŞUBAT DÜNYA SİGARA BIRAKMA GÜNÜ DOLAYISIYLA ETKİNLİK DÜZENLEYEN TÜRKİYE TORAKS DERNEĞİ İLE YEŞİLYURT ALIŞVERİŞ MERKEZİNDEYDİ…

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü münasebetiyle ilgili Yeşilyurt alışveriş merkezinde Türk Toraks Derneği Samsun Şube temsilcisi ve aynı zamanda MEDİVA Hastanesi göğüs hastalıkları uzmanı Doktor Özgür İnce önderliğinde Halk Sağlığı müdürlüğü katkılarıyla Sigarayı bırakma ve buna özendirme amaçlı bir çalışma gerçekleştirildi.
Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Turan Çakır, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın katılımlarıyla zararlı maddelerin başında gelen ve birçok kötü alışkanlığın başlangıcı olan SİGARA’nın zararlarına karşı yapılan bu etkinliğe '' Dumansız Hava Sahası''nın içinde bizde varız diyerek destek verdiler.

Etkinlik hazırlanan spot flim, broşür ve görsellerle desteklendi. Toraks Derneği ve Halk sağlığının yaptığı SFT testleriyle akciğerdeki oksijen oranlarının sigara kullanan kişilerle kullanmayan kişiler arasındaki fark anlatılarak bir farkındalık yaratılmaya çalışıldı. Mediva Hastanesinin Sosyal Sorumluluk noktasında çözüm ortağı olduğu etkinlikte Doktor Özgür İnce ‘’Dünya ile birlikte ülkemizde de gerek yasal düzenlemelerle gerekse sağlık bakanlığımız ve sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarıyla sigara ile mücadele giderek artmakta ve başarılı sonuçlar alınmaktadır.

Sigaranın gerek sağlığa gerek bütçeye zararları artık herkes tarafından bilinmekle birlikte, nikotin bağımlılığı artık tedavi edilmesi gereken bir hastalık olarak nitelendirilmektedir. Bu sebeple ' Sigara Bıraktırma Kliniklerinde' hastalar önce mevcut akciğer durumu değerlendirilmesi sonrasında kişiye özel tedavi programlarıyla sigarayla çok daha başarılı bir biçimde mücadele edebilmekte ve gayet yüz güldürücü sonuçlar alabilmektedirler.
Herkese dumansız, ferah nefesli sağlıklı günler dilerim ‘’ ifadeleriyle her şeyden önce tıbbı müdahaleye gerek kalmadan kişinin bu konu ile alakalı eğitilerek kendi iradesiyle konuya yaklaşması gerektiğinin önemini belirtti.

Mediva Hastanesi Genel Müdürü Erdoğan YAŞAR ise sağlığın içinde yıllarca yer alan ve şu anda Özel bir sağlık kuruluşunun başında yönetici olarak görev yapan bir kişi olarak öncelikle belirtmek isterim ki biz sorumluluklarımızın farkındayız. Bu gün toplumumuzun özellikle genç kuşağımızın çok küçük yaşlarda başladığı bu kötü alışkanlığı kullanma oranı hiç de iç açıcı rakamlarda değil. Ve maalesef ki sigara içmekle başlayan ve özendirici yanlış yönlendirmelerle daha kötü alışkanlıklara uzanan bu durumdan gençlerimizi uzak tutmak bizlerinde örnek teşkil etmemesi için biran önce kurtulmak ve buna yönelik her türlü çabayı sarfetmek zorundayız. Bu gün bu etkinlikte Türk Toraks Derneğine ve Halk Sağlığı Müdürlüğüne verdiğimiz destek ile bunu göstermekteyiz. Bu ve bunun gibi Kurumsal Sosyal Sorumluluk çerçevesinde her doğru projenin içinde yer alıp destek vereceğimizi belirtmek isteriz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum