BİR BATTANİYE DE SENİN ELİNDEN OLSUN!

Samsun'un Canik ilçesindeki Fatih İmam-Hatip Ortaokulu Müdürü Zekeriya Özkan, "Okulumuzun öğrenci ve velileri farklı bir projeye daha imza attılar

BİR BATTANİYE DE SENİN ELİNDEN OLSUN!
04 Mayıs 2017 - 11:14
Samsun'un Canik ilçesindeki Fatih İmam-Hatip Ortaokulu Müdürü Zekeriya Özkan, "Okulumuzun öğrenci ve velileri farklı bir projeye daha imza attılar. Öğrencilere yardımseverlik değerini farklı etkinliklerle kazandırmaya çalışan okul öğretmenleri ihtiyaç sahiplerine “Nasıl ulaşabiliriz?” sorusuyla çıktılar" dedi.
Öğrenci ve velileri farklı bir projeye imza atarak yola çıktıklarını belirten Müdürü Zekeriya Özkan, Yola çıkılan bu önemli Projede, geçmişteki el örgüsü kazakların, atkıların, berelerin yerini günümüzde fabrikasyon tekstil ürünleri aldığından, unutulmaya yüz tutmuş olan örgü kültürünün yeniden canlandırılması, diğer taraftan da örgülerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması hedeflendi. Projeye “Bir Battaniye De Senin Elinden Olsun” diyerek katkı yapmalarını istendiklerini söyledi.
ÇOCUKLARIMIZA HEM KÜLTÜRÜMÜZÜN BİR ÖĞESİNİ ÖĞRETTİK
Canik Fatih İmam-Hatip Ortaokulu Müdürü Zekeriya Özkan ,“Projeye öğrenci ve veliler yoğun bir ilgi oldu. Öğrencilerimizin el becerilerini geliştirmeye yönelik gayretleri memnuniyet vericiydi. Hem yaptıkları işten zevk aldılar hem de bir yardım hareketinin içinde yer aldılar. Öğrencilerimizin okul ortamında mutlu olmaları, toplumsal duyarlılık kazanmaları bizim için ziyadesiyle önemli. Atkı ya da bere de örebilirdik ama özellikle battaniye örmeyi tercih ettik. Battaniyeleri oluşturan her bir motif bir bireyi temsil etmekte, motifler bir araya geldiğinde battaniyeyi oluşturuyor, sarıyor, sarmalıyor, ısıtıyor. Bizler de birey olarak değil toplum olarak beraber olduğumuzda sorunlarımızın üstesinden gelebiliriz, ihtiyaçlarımızı giderebiliriz. Ülkemizin bu birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Bu projede çocuklarımıza hem kültürümüzün bir öğesini öğrettik hem de çocuklarımıza yardım değerini aşılamak için bir yardım kampanyası daha yürütmüş olduk. Projeye destek veren öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
HEM KÜLTÜRÜMÜZÜ ÖĞRETTİK HEM DE YARDIM DEĞERİNİ AŞILADIK!
Teknoloji Tasarım Öğretmeni Melek Altuntaş, “Öğrencilerimiz kültürümüzün bir öğesi olan örgü örmeyi bilmiyordu. Önce onlara örgü örmeyi öğrettik. Erkek öğrencilerin ilgisini çekmeyeceğini düşünürken kız-erkek tüm öğrencilerimizin ilgisini çekti. Öğrenci, veli, personel, öğretmen kısacası herkes katkı sundu. Atkı ya da bere de örebilirdik ama özellikle battaniye örmeyi tercih ettik. Battaniyeleri oluşturan her bir motif bir bireyi temsil etmekte, motifler bir araya geldiğinde battaniyeyi oluşturuyor, sarıyor, sarmalıyor, ısıtıyor. Bizler de birey olarak değil toplum olarak beraber olduğumuzda sorunlarımızın üstesinden gelebiliriz, ihtiyaçlarımızı giderebiliriz. Ülkemizin bu birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Bu projede çocuklarımıza hem kültürümüzün bir öğesini öğrettik hem de çocuklarımıza yardım değerini aşılamak için bir yardım kampanyası daha yürütmüş olduk” diye konuştu.
BATTANİYELER FAKİRLERİ KORUMA VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİNE BAĞIŞLANDI
Projede örülen battaniyeler Samsun Fakirleri Koruma ve Yardımlaşma Derneği’ne bağışlandı. Dernek Başkanı Adem Vural, “Çocuklarımızın bu anlamlı yardım projesine katkı sunması geleceğimiz açısından çok önemli ve umut verici. Okulda sivil toplum hareketinin önemini öğrenip sivil toplum kuruluşlarına destek oluyorlar. Her türlü yardımları kabul etmekteyiz.  Battaniyeleri de en kısa sürede ihtiyaç sahibi adreslere ulaştıracak. Bu arada yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı size ve öğrencilerinize teşekkür ediyorum" dedi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum