Beşi Bir Yerdeler…

Beşi Bir Yerdeler… Türkiye, Cumhuriyet tarihinde ilk kez cumhurbaşkanını Türk milleti seçiyor

01 Ağustos 2014 - 22:16
Beşi Bir Yerdeler…

Türkiye, Cumhuriyet tarihinde ilk kez cumhurbaşkanını Türk milleti seçiyor. 10 Ağustosta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için YSK seçilmişlerin istifa etmesine gerek yoktur kararının ardından başvuran Başbakan Recep Tayip Erdoğan, 57 ülkenin 9 yıl boyunca oy verip seçtiği İslam Birliği Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ve HDP genel başkanı Selahattin Demirtaş aday oldular.

Adaylığını siyasete ve partisine veda konuşmasıyla açıklayan Başbakan Erdoğan, gelinen bu süreçte kürsülerde yaptığı konuşmalarda siyasete veda etmeyeceğini defalarca teyit etmektedir. Şayet kazanırsa bir koluna hükümeti diğer koluna cumhurbaşkanlığını alıp köşke çıkacak ve ülkenin şartelini eline alacaktır. Bu şarteli Başbakan Erdoğan’ın eline vermemeye kararlı olan Türkiye’nin beş büyük partisi bir araya gelerek ülkenin ali menfaatleri için Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday gösterdiler.

Devletin çıkarlarını her türlü parti çıkarlarının önüne koyarak, böyle bir birlikteliğe imza atmaları şu veya bununla nasıl bir araya gelirsiniz diyerek ve tarihi birlikteliği sorgulayarak hiç kimse bir yere varamaz… MHP’yi CHP’nin kuyruğuna takılmakla veya Persinvanya’nın peşine takılmakla suçlamak ise abesle iştigaldir. Bu ülkede beş partinin kol kola girip ortak bir Cumhurbaşkanı adayı çıkarması son derece doğaldır. Bu ülkenin varlığını, birliğini, ay-yıldızlı bayrağın dalgalanmasını, bu devletin yükselmesini ve yücelmesini, bu milletin bölünmez bütünlüğünü isteyen herkes bir araya gelip Atatürk ilkelerini ve Cumhuriyetin temel değerlerini manevi değerlerimizle birleştirecek, ülkemizin birikmiş sorunlarına yeni çözümler üretecek, ötekileştiren değil birleştiren sadece bir kesimi değil tüm kesimleri temsil eden tarafsız bir cumhurbaşkanı arzulayan partiler Ekmeleddin İhsanoğlu’nun etrafında kol kola girmesi asla yadırganmamalıdır. Burada Türkiye’ye Cumhuriyetinin kuruluş ilkeleri ile yaşamasını isteyenler el ele vermiştir. Cumhuriyetimize, devletimize ve bayrağımıza sahip çıkmak, Türkiye’nin yönünü değiştirmek, itibarını yeniden sağlamak ve önünü açmak için beş parti bir araya gelerek tarihi bir fedakârlık yapmıştır.

Türklüğü ayaklar altına alanlara, andımızı okullardan kaldıranlara, Türk devletinin ismini tabelalardan silenleri PKK ile ülkenin geleceğini müzakere edenleri bu millet 10 Ağustos’ta sorgulayacaktır. İçişleri Bakanlığı makamını Pensilvanya’ya teslim eden Devlet Bakanı Beşir Atalay’ın bugün bizi kandırdılar, aldattılar deme hakkı ise kesinlikle yoktur. İktidar edenler muktedir olmak zorundadırlar. Yalnız HSYK’yı ele geçirmek için Halk oylaması yapıp Pensilvanya’ya teslim etmek için hükümetin açık desteğiyle adaleti (TBMM eski Başkanı Adalet eski Bakanı Mehmet Ali Şahin’in deyimiyle) Yargıtay imamlarına teslim edenler, bu gün emekli Genel Kurmay Başkanım İlker paşa ne kadar haklıymış deme hakkı da yoktur… Veya milli orduya kumpas kurdular deme hakkı kesinlikle yoktur. Belki sizi sürekli kandırdılar ancak bu asil milleti asla hiç kimse kandıramaz ve aldatamaz… Geleceği için en doğru kararı verecektir.

Diğer aday Demirtaş’a gelince! Onun gayesi bellidir. O kendini biliyor… Türk haklıda onun gayesini biliyor… Ancak güneş balcıkla sıvanmaz… İşte bunu bilmiyor…

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum