BELUR, DOĞAL YAŞAM PARKINIDA İNCELEMEDE BULUNDU

Samsun Turizm Eylem Planı çerçevesinde Ayvacık İlçesinin turizminin geliştirilmesi amacıyla Samsun ve Çevresi Turizm Alanı Alt Yapı Hizmet Birliği (SAMTAB) tarafından  17 Şubat 2015 tarihinde Ayvacık

BELUR, DOĞAL YAŞAM PARKINIDA İNCELEMEDE BULUNDU
04 Ağustos 2015 - 20:04
Samsun Turizm Eylem Planı çerçevesinde Ayvacık İlçesinin turizminin geliştirilmesi amacıyla Samsun ve Çevresi Turizm Alanı Alt Yapı Hizmet Birliği (SAMTAB) tarafından  17 Şubat 2015 tarihinde Ayvacık Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen Turizm çalıştayı toplantısında İlçenin turizmi için 2 yılda yapılabilecek çalışmaların ele alındığı toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Yusuf Ziya Yılmaz İlçe için Doğal Yaşam Parkı inşa edeceklerini söylemiş ve projelenmesi için talimat vermişti. Ayvacık İlçesinin tepealtı mahallesi ve Uğurlu Mahallesi sınırları içerisinde olan Terce Deresi mevkiinde 60 dönümlük araziye yapılacak olan Doğal Yaşam Parkının zemin çalışmalarına başlanıldı.

60 dönümlük araziye yapılacak olan içerisinde yerli ve yabancı turistlerin her türlü sosyal faaliyetlerde bulunabileceği (Doğa Sporları, Eko Yaşam) ve konaklayabilecekleri mekânların bulunacağı Doğal Yaşam Parkı İlçenin turizmi için oldukça elverişli olacak.

Belediye Başkanı Mustafa Belur zemin çalışmalarının başlatıldığı Doğal Yaşam Parkının çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Mustafa Belur  “60 dönümlük arazi içerisine yapılacak olan Doğal Yaşam Parkı gelen misafirlerimize tabiatla iç içe yaşama fırsatı sunacak. Gelen misafirlerimiz isterlerse bisiklet binecekler, off-road yapacaklar, ATV kullanacaklar, balık tutacaklar, tamamen geleneksel mimari özlü ahşap bir evde konaklayacaklar. Amacımız gelen misafirlerimizi şehrin gürültülü yaşamından uzaklaştırıp tamamen doğayla iç içe keyifli birkaç gün geçirebilecekleri bir alan sunmak. Bu proje ile İlçe turizmimiz canlanacak ve her geçen gün yerli ve yabancı turistlerin cazibe merkezi halini alacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Yusuf Ziya Yılmaz’a İlçemize olan katkılarından dolayı ilçem ve halkım adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Doğal Yaşam Parkı çalışmalarını yerinde inceledikten sonra İlçenin Orhangazi Mahallesi Kent Meydanı Projesi kapsamında yapımına başlanan ve bitirilen Belediyeye ait  70 araçlık oto parkında gezen Belediye Başkanı Belur  “Yapımını tamamlamış olduğumuz otoparkımız halkımıza ve gelen misafirlerimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum