Belediye Binasını Taşımak Çözüm Olmaz!

CHP Vezirköprü ilçe başkanı Onur Bayburtlu yaptığı açıklamada; Toplumsal yaşamlarda insanların bir amaçları hedefleri olmalı.

Belediye Binasını Taşımak Çözüm Olmaz!
30 Mart 2021 - 17:56
Başkanı Bayburtlu açıklamasının devamında; İnsan yaşamının kolaylaştırılması, kaliteli düzen kurulması, refah ve huzurlu yaşam için mücadele edilmesi gerekirken yönetici seçilen insanların yanlışlarını, beceriksizliklerini, başarısızlıklarını eleştiren, gözlerini açan, hata yapmamaları için uyarıda bulunan muhalefeti de dinlemeleri gerekir.
Çünkü memleket ve memleketin kurumları kimsenin babasının çiftliği değildir. “Hep birlikte memleketimiz için gönül belediyeciliği” sloganı yaratıp ta kişi yöneticiliği yapılmaması gereklidir.
Belediye binası için düşünülen eski adı ile pancar kantarı yeni adı ile tır garajı denilen yere çok ömürleri varmışçasına bina yapmayı düşünmek gerçekten memleketin kaderi ile oynamaktır. Belediye binası halka hizmet etmek için kurulur. Bunu ilçenin yeni yerleşim yerlerine sürüklemek, kime ne fayda sağlar?
Zaten zor durumdaki esnafımızın da Esentepe bölgesine taşınması için de bir hazırlığınız var mı?
Yeni yapılan hastane yeri gibi, mevcut hizmet binası olan belediye binasının yapılmak istenen yeni yeri vatandaşa hem masraf, hem de her yönden zorluk çıkarmaktan başka bir işe yaramaz. İlçe dışına belediye yapmak isteyen zihniyet, yoksa vatandaşın iş ve isteklerinden bunalmış mıdır ki, belediye binasını ilçenin çıkışına yapmak istemektedir. Doğru ya! Ömürleri kısaldı. Herhalde “önümüzdeki seçimde kaybedersek, ilçe çıkışından kolayca kaçarım” diye plan yapılıyor.
Sayın belediye başkanına daha güzel bir fikir sunuyorum. Sayın başkan Kuruçay, Türkmen, Yeşilada mahallelerimizi Alaçam ilçesine...
Kızılcakoru, Karacaören, Kovalı,Elmalı mahallelerimizi Merzifon ilçesine...
Köprübaşı,Yeniçelik, Bayram, Elaladı,Tepeören Mahallelerimizi Havza ilçesine...
Darıçayalanı, Darıçay,Susuz, Kızılkese Mahallelerimizi Durağan ilçesine...
Tahtaköprü, Soruk, Alanşeyhi, Öğürlü mahallelerimizi ormanlarımızın yarısını kaptırdığınız Osmancık ilçesine...
Kuyumcu,Devalan,Kabalı,Yolpınarı Mahallelerimizi de Bafra ilçesine  bağlayalım.
Hıdırlık, Ortacamii, Çayırbaşı, Nalbantlı, Ganioğlu, Karlık, Yenimahalle, Çanaklı, Abdulgani, Cumhuriyet, Taşkale, Esentepe mahallelerini temsilen Vezirköprü Belediye binasını da (gerek kalır mı bilmem) gerek görürseniz Ortaklara yapın ki hiç yoktan Kavak ve Ladik ilçeleri de Havza’ya bağlanır Havza il olur Vezirköprü de Havzanın Mahallesi olur.

O zaman ne belediye başkanına ne belediye binasına gerek kalır. Zaten bu memleketin vatandaşları iş, eğitim, sağlık, yaşamsal anlamda her gün her mahalleden göçünü başka memleketlere taşımak zorunda kalıyor. Bu halk size zaten dua ediyor. Daha çok dua ederek yeni memleketlerde yeni ufuklar aramak zorunda kalır.
Çaresi var;
Çaresi yok değil sayın başkan; İlçemizde iki tane atıl durumda bina var.
Belediyemizi oraya taşıyın şimdiki belediye binamızın yerine ileriki yıllara cevap verecek, modern projeyle yeni binamızı yaptırın iflas edecek müteahhit bulabilirseniz. Bu memleketin içini boşaltmanın kimseye faydası olmaz. Yarın siz olmayacaksınız. Fakat güzel düşünülmek için daha modern projeler planlar yaparsanız fena olmaz.
Tabi bu çalışmaları yapmak için zamanınız kaldıysa.
İktidarınızla birlikte yürüttüğünüz bu Kovid sürecindeki kifayetsizliğiniz, ülkeyi düşürdüğünüz bu ekonomik buhran ve liyakatsiz kadrolaşma çabalarınız sizin sonunuzu getirecektir. Yapılacak olan ilk seçimde halkımızın takdiri ile Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı ile Güçlü Çağdaş Yaşanabilir ülke olarak halkımızın refahını yükselteceğiz.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum