Belediye Başkanı Kerim Aksu, kurban bayramı öncesi birimlerden bilgi aldı.

  KURBAN BAYRAMI HAZIRLIKLARI TAMAM Belediye Başkanı Kerim Aksu, kurban bayramı öncesi birimlerden bilgi aldı

Belediye Başkanı Kerim Aksu, kurban bayramı öncesi birimlerden bilgi aldı.
30 Eylül 2014 - 17:27






 

KURBAN BAYRAMI HAZIRLIKLARI TAMAM

Belediye Başkanı Kerim Aksu, kurban bayramı öncesi birimlerden bilgi aldı.

Kurban Bayramının huzurlu bir şekilde geçirilmesi ve vatandaşların kurbanlarını sağlıklı bir ortamda kesmeleri için önlemler aldıklarını belirten Başkan Aksu, “Mezbaha da 4 gün ücretsiz kesim yapılacak. Ayrıca şehir merkezinde 4 yerde sağlıklı kesim yapılacak alanlar oluşturduk. Zabıta Müdürlüğü, Veteriner Müdürlüğü, Temizlik İşleri, Mezarlıklar Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Su Kanal Müdürlüğü birimlerimiz hazırlıklarını sürdürüyor. Bayramda vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerini karşılamak için tüm birimlerimiz gereken önlemleri alacaklardır” dedi.

ÜCRETSİZ KESİM
Giresun Belediyesi Mezbahanesinde bu yılda kurbanlar yine ücretsiz olarak kesilecek. Belediye Veteriner Müdürü Gürcan Oksal, geçen yıl 200 dolayında büyükbaş, 100 dolayında küçükbaş hayvan kesimi yaptıklarını belirterek şu bilgileri verdi; “Mezbaha da 4 gün kurban kesimi yapılacak. İlk gün fazla yoğunluk oluyor. Diğer günler daha rahat oluyor. Vatandaşlarımızın kurban kesimlerini sırayla, ücretsiz olarak yapıyoruz. Büyük ve küçükbaş kurbanlarını getiren vatandaşlarımızın kesimi ve etlerin parçalanması sağlıklı bir ortamda yapılacaktır. Ayrıca şehir merkezinde bulunan Aksu ve Batlama hayvan satış yerlerinde ile Tayyaredüzü ve Cinahmet Pazar yerlerinde kesim yerleri oluşturuldu. Buralarda kesim yapacak vatandaşlarımıza sağlıklı bir ortam sağlandı. Su ve tuvalet imkanı sağlandı. Kesimler yapılırken ekiplerimiz atıkları ve çöpleri alanlardan kısa sürede alacak şekilde oluşturuldu."

HİLELİ SATIŞA DİKKAT!
Belediye Veteriner Müdürü Gürcan Oksal, satış yerlerinde belediye görevlilerinin bulunduğunu hatırlatarak şu uyarıyı yaptı, “Vatandaşlarımız hayvan alırken şüphelendiği durumda görevlilerimize 444 4 028 yada 225 53 31nolu telefondan bizlere ulaşabilir. Hamile olduğu veya hasta olup olmadığı yönünde bir endişe varsa ekiplerimiz gereken muayeneyi ücretsiz olarak yapmaktadır. Hileli satış yaptığı tespit edilen esnaf olursa, gelecek yıl kurban pazarlarında satış yapmasına izin verilmeyecektir.”

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum