Bayram Tadında Günler Diliyorum

BASK İl Başkanı Bayram Uzunoğlu Kurban Bayramı nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında aşağıdaki hususlara değindi.

Bayram Tadında Günler Diliyorum
31 Temmuz 2020 - 13:58
Kurban Bayramı vesilesiyle başta Azerbaycan’a yönelik Rusya destekli Ermeni saldırısı, Suriye, Irak, Libya ve Filistin olmak üzere Ortadoğu ve Kafkaslarda kalıcı barış ve huzurun sağlanması;  Arakan’da, milyonlarca soydaşımızın kamplarda tutulduğu Doğu Türkistan’da, Kırım ve Orta Afrika ülkelerinde hala hız kesmeden yaşanan zulüm ve kıyıma, insan hakları ihlallerine karşı başta Türkiye olmak üzere tüm İslam âlemini birlik ve beraberlik içinde ortak çaba göstermeye, emperyalizmin oyunlarını boşa çıkarmaya çağırıyorum.
Sevdiklerimizi Ve Sevenlerimizi Üzmeyelim
Aylardır yaşadığımız Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında sosyal mesafe ve maske kullanımına, kalabalık ve kapalı mekânlardan uzak durmaya özen göstererek bayramlaşmak, mümkün olduğunca video görüşme, telefon ve mesajla bayram dileklerimizi iletmek sevdiklerimizi ve sevenlerimizi korumanın en güzel yolu olduğunu bilmeliyiz.
Ahlaki Değerler Dilimizde Değil Hareketlerimizde Yaşamalı
Bu güzel bayram günlerini fırsat bilerek hayatımızda sevginin, saygının, kardeşliğin, hoşgörünün, eşitliğin, adaletin etkin kılınması ve ahlaki değerlerin toplumu kuşatması için hep birlikte çaba göstermemiz gerekir.
İnandığımızı ilan ettiğimiz ahlaki değerlerin dilimizde güzel sözler olarak kalmayıp hareketlerimizde hayat bulması gerekir.
Kurban Bayramı münasebetiyle, herkesi inandığını ifade ettiği düşünce ve inancın ahlakını da yaşamaya çağırıyorum.
Memurlar Bayrama Buruk Giriyor
Bu arada memurları Kurban Bayramı nedeniyle özellikle ilgilendiren bir konuya dikkat çekmek; memurların iyi niyet, tahammül ve hoşgörüsünün istismarına itiraz ettiğimiz bir hususu da paylaşmak istiyorum:
Milyonlarca memur ve ailesinin kurban bayramına buruk girmesi ve bayram ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlanmaları karşısında Hükumet ile toplu sözleşme imzalayan sözde sendikaların adeta durumdan keyif alırcasına suskunluklarını pişkince ve ısrarla sürdürmelerinden, iktidarın ise bu suskunluktan faydalanmasından rahatsız olduğumuzu ifade etmek istiyorum.
İkramiye de, bayram ikramiyesi de memurların 4688 sayılı yasanın 28 inci maddesinden kaynaklanan yasal haklarıdır. 19 yıllık toplu pazarlık döneminde bu hakkın talep edilmemiş olması hakkı ortadan kaldırmaz.
Memura İkramiye Hangi Bahara?
Konuyu en son 21 Temmuz 2020 tarihli bir mektup ile Sayın Cumhurbaşkanına ilettik.
Bu, Sayın Cumhurbaşkanına cumhurbaşkanlığı döneminde ikramiye konulu 14. mektubumuzdu. Yine öncelikler arasına giremedik.
11 Temmuz 2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2752 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile  6772 sayılı Yasa uyarınca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmakta olan işçilere (Taşeron işçiliğinden  kadroya geçenler dâhil)  Kurban Bayramı arifesinde 27 Temmuz 2020 Pazartesi günü yılın üçüncü tediyesi (ikramiye) ödendi.
Emeklilere de, yetersiz olmakla birlikte1.000 TL tutarında bayram ikramiyesi ödenmesine devam edilmesi memnuniyet vericidir.
Kamuda ikramiye ödenmeyen tek kesim memurlardır. Bu haksızlığa son vermenin zamanı gelmiştir.
Kamu görevlileri olarak, insan onuruna yaraşır bir hayat sürebileceğimiz ve aile sorumluluklarımızı yerine getirebileceğimiz bir gelire/ücrete kavuşacağımız günlerin özlemi içindeyiz.
Koronavirüs salgını ile mücadele ederken, Kurban Bayramında dini vecibelerini yerine getirmekte zorlananların, bayramı bayram gibi yaşayamayanların, sıla-i rahim yapmaya gücü olmayanların mahcubiyetinin omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun farkındayız.
Herşeye rağmen; başta kamu görevlileri ve emeklileri olmak üzere tüm vatandaşlarımızın, özellikle şehit ailelerimizin, bayram gününü nöbette ve görevde geçirenlerin,  Türk ve İslam Âleminin Kurban Bayramını kutluyor; bu vesile ile sağlık, huzur, mutluluk ve esenlik dolu, bayram tadında günler diliyorum.”
 
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum