BAYRAM ÖNCESİ İHTİYAÇ SAHİPLERİ SEVİNDİRİLDİ

Türk Kızılay’ı Canik Şubesi Başkanlığı tarafından kurban bayramı öncesi ihtiyaç sahiplerine Kızılay kartı dağıtımı yapıldı

BAYRAM ÖNCESİ İHTİYAÇ SAHİPLERİ SEVİNDİRİLDİ
28 Ağustos 2017 - 14:44
Türk Kızılay’ı Canik Şubesi Başkanlığı tarafından kurban bayramı öncesi ihtiyaç sahiplerine Kızılay kartı dağıtımı yapıldı.
Türk Kızılay’ının en önemli görevlerinden biri olan ihtiyaç sahiplerinin yanında olma görevini 160 kişiye Türk Kızılay Kartı dağıtımını yaparak gerçekleştirildi .Türk Kızılay’ı Canik Şubesi Başkanlığında gerçekleştirilen kart dağıtıma Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, Canik İlçe Emniyet Müdürü Salih Öztürk Canik Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Genç, Doğa Sporları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Sakman ve Canik Kuzey Yıldızı Mahallesi Muhtarı Tuğrul Birinci katıldı.
İHTİYAÇ SAHİBİ KİŞİLERİ TESPİT EDEREK KARTLARIN DAĞITIMINI YAPTIK
İhtiyaç sahipleri tespit edilerek onlara Kızılay’ı kartları teslim ederek 150 TL’lik bir harcama imkânı sağladığını belirten Türk Kızılay’ı Canik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs,” Türk Bu konu ile ilgili uzun çalışmalar neticesinde ihtiyaç sahipleri Sosyal yardımlaşma vakfının ve Genel merkezin yaptığı tespitlerden sonra kartlar çıkarılmaktadır. Bu kartlarla vatandaş koli taşımıyor, istediğini alıyor.    Türk kızılayım Genel Merkezinin oluşturduğu zekât ve fitrelerden oluşan havuzda toplanan meblağ ihtiyaç sahiplerine verilerek onlara bir nebze olsa da yardımcı olunmaktadır. Türk Kızılay’ına gönül verenlerin ihtiyaç sahiplerine gönderdiği Kızılay kart sistemi ile Kurban Bayramı öncesi bir kaç ailenin yanında olup onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. İmkânları olan herkesi Türk Kızılay’ına Destek olmaya çağırıyoruz” dedi.
TÜRK KIZILAYI OLARAK GÜZEL BİR ORGANİZASYONA İMZA ATTILAR
Türk Kızılay’ının yardıma muhtaç insanlarımıza yönelik olarak çok önemli çalışmalar yapmakta olduğunu vurgulayan Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, “Gerek nakdi gerek aynı yardımları ile muhtaç insanlarımıza bir nebze de olsa destek sağlamaktadır. Canik Kızılay şubemiz en iyi çalışan Kızılay şubelerinden birisidir. Başarılı çalışmalara imza atarlarken muhtaç insanlarımızı da hiç incitmeden bu çalışmaları yürütmekteler. Kendilerini çok tebrik ediyorum.  Sunu da unutmamalıyız ki Kızılay yardımsever insanların bağışları ile ayaktadır. Kızılay’a yardımlarımızı esirgememeliyiz. Kızılay Canik Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs hanıma ve ekibine çok teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum