BAYBURTLU OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM!

Samsun-Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Derebahçe Sosyal Tesislerinde düzenlenen ‘Bayburt’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100’üncü Yıl Dönümü’ anma programına katılan Vali Osman Kaym

BAYBURTLU OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM!
18 Şubat 2018 - 10:40
Samsun-Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Derebahçe Sosyal Tesislerinde düzenlenen ‘Bayburt’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100’üncü Yıl Dönümü’ anma programına katılan Vali Osman Kaymak,” Bayburtlu olduğum için onur ve gurur duyuyorum” dedi.
Bayburt’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun100’üncü Yıl Dönümü’ anma programına ayrıca, Ak Parti Samsun Milletvekillerinden Orhan Kırcalı, Çiğdem Karaaslan ve 26’ inci Dönem Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu,  Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği yönetim kurulu ve üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, davetliler ve çok sayıda Bayburtlu vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Samsun Merkez Büyük Camii İmam Hatibi Hamdi Demirbaş tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti okudu. Ardından Cengiz Çelik dua yaptırdı.
DEVLETİMİZE VE ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKALIM
Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakan Tali yaptığı konuşmasında, “Bu güzel günde değerli zamanınızı ayırarak ‘Bayburt’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100’üncü Yıl Dönümü’ programımıza geldiğiniz için derneğim adına sizlere çok teşekkür ediyor, hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyorum. Biz 1916 yılında Bayburt'un Ruslar tarafından işgal edildiğinde dünyada yoktuk. Ama bizim atalarımız, dedelerimiz, analarımız, bacılarımız ve kardeşlerimiz o süreci çok derinden yaşadılar. Bize büyüklerimiz Ruslar’ın 1916 yılında Bayburt'u işgal ettiğinde yaşadığı zulümleri birer birer anlattılar. Onun için Devletimize ve Ülkemize sahip çıkalım. Ülkemizi kimseye böldürmeyelim. Bu ülke bizim bu ülkeden başka gidecek bir yerimiz yoktur” dedi.
MENSUBU OLMAKTAN BÜYÜK GURUR DUYDUĞUM
Bu güzel akşam da birlikteliğin sembolü olan bu organizasyonda sizlerin arasında bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Amasya Valisi Dr. Osman Varol,” Bizim ecdadımız, bizim atalarımız bin yılı aşkın süredir bu topraklardalar. Bu topraklara küçük küçük parçalar halinde geldiler. Daha sonra 1071 yılında biz bu topraklarda kalacağız diye feryat ederek bunun altına çok güçlü bir mühür vurdular. Ardından bölgenin tamamına hükmederek bugüne kadar dünyanın görmüş olduğu adaletli düzenlerden birini oluşturdular. Yüzlerce yıl bu düzenle o gün bilinen dünyanın üçte birini oluşturan bir alana hükmettiler ve adaletli huzurlu bir şekilde yaşadılar. Mensubu olmaktan büyük gurur duyduğum Türk Milleti ve hemşehrisi olduğum Bayburt bu saldırılara her zaman karşı koymasını bildi. Bunun anlamı da birlik ve beraberliğimizden gelmesidir. Ben bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
BÜYÜK ÖLÇÜDE TEHLİKEYE DÜŞÜRECEKTİ
Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü Yıl Dönümü’ anma gecesine hoş geldiniz diyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum vurgusu yapan Vali Osman Kaymak, ”Bugün çok güzel hazırlıklar yapılmıştı. Bayburt'tan folklor ekibi ve sanatçılarımız gelmişti. Şehit haberini alınca çok üzüldük. Bunun için konuşmalardan sonraki eğlence programlarını kaldırıyoruz. Çok kıymetli hemşehrilerim bugün şehidimiz var. Bütün şehitlerimize dua edelim. Afrin’de başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı ülkemizin bölünmez bütünlüğüyle ilgilidir. Bazı kesimler ÖSO’ya terörist diyorlar. Bu operasyon yapılamasaydı orada kurulacak olan Kürt devleti Türkiye’nin güvenliğini büyük ölçüde tehlikeye düşürecekti. Görüyorsunuz o bölgeden bizim illerimizi rahatsız edici şekilde füzeler atılıyor ve askerlerimiz şehit oluyor. Bu operasyon kaçınılmazdı. Bazı medya kuruluşları tarafından bu operasyon gerekli değildi şeklinde bir algı yaratıp, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenler var. Yıllardır Türkiye’de askerlerimizi şehit eden PKK belası bugün orada tam bir çekirdek bularak, kendisine iyi bir konum yakalamak istiyor. Bunu yapması durumunda güvenliğimiz tehlikede olacaktır. Biz orada Kürtlere karşı bir operasyon yapmıyoruz, terörist bir örgüte karşı mücadele veriyoruz. Oraya işgalci olarak da girmiyoruz, askerimiz, Mehmetçiğimiz huzur getirmek için orada. Rabbim yardımcıları olsun, onları muhafaza eylesin” diye konuştu.
Çok değerli Bayburtlular, Ben Samsun'da göreve başlayalı 6-7 ay olduğunu söyleyen Vali Kaymak, ”Malumunuz ondan önce de Tunceli Valisiydim. Tunceli’de de şehit haberi olunca çok üzülüyorduk. Ben buradan bütün Samsunlulara sesleniyorum. Şehidimiz olduğu zaman işi gücü olmayıp da şehit cenazesine gitmeyen arkadaşların Şehit cenazelerine gelmelerini istiyorum. Şehit cenazelerinin kalabalığı dış güçleri korkutuyor. Millet Afrin'e sahip çıkıyor. Programa gelirken maalesef şehit haberini aldık. Şehit kardeşimiz Havza'ya geliyor. Allah bütün şehitlerimize rahmet eylesin. Gazilerimize Allah acil şifalar versin. Allah'ım ülkemize daha iyi günler göstersin. Arkadaşlar ben Bayburtlu olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Bayburtlular benim başımın tacıdır. Bizler yaşadığımız yerleri sevmek durumundayız. Bizim yaşadığımız her yer bizim memleketimizdir. Bildiğim kadarıyla Samsun'a gelen Bayburtlular artık geri gitmeyecekler.
O anlamda Samsun'un gelişmesi, Samsun'un ekonomisi, Samsun'un eğitimi ve Samsunspor hepimizi ilgilendiriyor. Onun için bizler önce Samsun'un gelişmesi ve kalkınması için gayret edeceğiz. Bayburtlu arkadaşların bulunduğu ortamda Bayburtluları en iyi şekilde temsil etmesi gerekmektedir. Bayburtlular gerçekten vatansever insanlardır. Bu toplantılar kültürümüzü gençlere aktarmamıza vesile oluyor. Lütfen bir araya daha çok gelelim. Birlik ve beraberlik içinde olalım. Güzel ortamlarda, güzel günlerde buluşmak temennisiyle tekrar hoş geldiniz diyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Vali Osman Kaymak ve diğer protokol üyeleri tarafından Samsun-Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneğine katkı veren katılımcılara plaket verildi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum