BAŞPEHLİVANDAN ŞAHİN'E ZİYARET

653

BAŞPEHLİVANDAN ŞAHİN'E ZİYARET
17 Mart 2015 - 14:31
653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Fatih Atlı, Vali İbrahim Şahin’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette Başpehlivan Fatih Atlı tarafından spor hayatı ve Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri hakkında Vali İbrahim Şahin’e bilgi sunuldu.

Vali Şahin ziyarette yaptığı açıklamada, ’’Bugün Kırkpınar Başpehlivanımız bizleri ziyarete geldi. Fatih kardeşimiz geçen yıl yapılan 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde başpehlivan oldu. İnşallah üst üste üç defa bu başarıyı elde eder ve altın kemerin devamlı sahibi olur. Bildiğiniz gibi Fatih Atlı Büyükşehir Belediyemizin sporcusu.  Ben ayrıca sporcumuza verdiği desteklerden dolayı Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyorum.

Güreş bizim Ata sporumuzdur. Samsun’da on ilçemizde yıl içerisinde farklı tarihler arasında güreş müsabakaları düzenleniyor. Güreş sezonu ilimizde açılıyor. Bu müsabakalar yağlı güreş ve karakucak güreşi dallarında düzenleniyor. Ülkemizde son yıllarda gererek seyirci bakımından, gerekse basın ve televizyonlarda güreş sporuna önemli bir ilgi var.

Bizim Ata sporumuz olan güreş Avrupa’da da büyük bir ilgi görüyor. Ben bununla ilgili çeşitli organizasyonlar yapılabileceğini düşünüyorum. Bizim yağlı güreşlerimizin artık sahalardan kapalı salonlara taşınması ve bir salon sporu olarak yapılırsa yağlı güreşe ilginin artacağını düşünüyorum. Bu şekilde televizyonlarda da canlı yayınlanarak ülkemiz adına önemli bir tanıtım gerçekleştirebiliriz. Ben bu konuyu Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’a bir proje olarak önümüzdeki günlerde sunmayı düşünüyorum.

Önümüzdeki aylarda yapılacak olan 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için Samsun halkından pehlivanımıza desteklerini bekliyorum. Başpehlivanımız inşallah aktif güreşlerde, aktif güreşi bıraktıktan sonrada antrenör olarak güreş alanında güreş sporuna çok ciddi katkılar sağlayacaktır. Ben ziyaretlerinden dolayı Başpehlivanımıza çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

Ziyarette Başpehlivan Fatih Atlı’nın antrenörü Bayram Ertan, menajeri Metin Çalışkan ve Samsun Güreş Ağası Av. Adem Güney hazır bulundu.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum