Başkan Türk'ten Vezirköprü Ziyareti

Göreve geldikleri andan itibaren hızlı bir şekilde teşkilatlanan ve kongresi sonrası bir dizi etkinlikler ve ziyaretler gerçekleştiren DEVA Partisi, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Başkan Türk'ten Vezirköprü Ziyareti
03 Eylül 2021 - 20:42
Ziyaret programına Vezirköprü ile devam eden partililer, ilçenin köylerini ve mahallerini ziyaret etti. Samsun İl Başkanı Av. Kebire Birer Türk, Vezirköprü ilçe başkanı İbrahim Ok ve beraberindeki teşkilat; Pazaryeri, Göl mahallesi ve Tahtaköprü mahallerini de ziyaret etti. Köy sakinleri, sıkıntılarını ve problemlerini anlattı. Bunlardan en dikkat çekeni ise; lise çağına gelen çocuklarının okula ulaşımları için servis olmaması ve bu sebeple okuyamadıkları bilgisi oldu. Köydeki anneler: “ Kızlarımız ulaşımı sağlayamadıklarından liseye gidemiyor bu sebeple bir süre sonra mecburen evlendiriyoruz, biz çocuklarımızın okumasını istiyoruz.” şeklinde konuştular. Pandemi döneminde uzaktan eğitim için her eve bir tablet verildiğini ve 6 çocuklu hanelerde çocukların hiçbirinin verimli eğitim alamadığını da sözlerine eklediler.
Köy sakinlerinin Deva Partisi İl Başkanı Kebire Birer Türk’e “Deva Hanım” şeklinde hitap etmeleri dikkatlerden kaçmazken yöre halkının sıcak ve samimi karşılamaları, içten sohbetlere ve renkli görüntülere sahne oldu. Tahtaköprü kadınları il başkanına yöresel kıyafetlerini hediye ettiler. Kıyafeti hemen giyerek sohbete devam eden Türk ziyaret bitiminde;
“ İnsanlarımız çok ayrıştı birlik ve beraberlik kalmadı, samimiyet kalmadı diye üzüntü ve endişe duyarken; bu ziyaret bana endişelerimin yersiz olduğunu gösterdi. Bu kadar misafirperver bu kadar içten ve samimi insanlarla bir araya gelmekten tarif edilemez şekilde mutlu oldum. Bu insanlarımız bizim masumiyetimizin simgesi, geçmişimizi en iyi şekilde yansıtan mücevher gibiler.. Anadolu insanı deyiminin günümüzde de vücut bulmuş halleri.. Onlar herşeyin en iyisini hakediyor. Ama malesef görüyorum ki birçok konuda madurlar ve seslerini duyuramıyorlar. Buralara okul için ulaşımının hala sağlanamaması kabul edilemez.. Bir diğer konu ise tapu maduriyetleri…  Bildiğiniz üzere partimizin ilk eylem planlarından biri tarım eylem planı idi.. Tarımda kendi kendine yeten bir ülke hedefimiz var. Bu sebeple çiftçilerimizin kredi, gübre maliyetleri, mazot maliyetleri gibi birçok konuda desteklenmesi konularında bir planı kamuoyu ile de paylaşmıştık. Biz toprakla uğraşan vatandaşımızın traktörüne haciz gelmeyecek, üretimleri aksamayacak diyoruz. Elektrigi ucuza kullanacakları sadece aracıların kazanmayacagı bir sistem inşaa etmek istiyoruz diyoruz. Fakat toprağını işleten üretici; nerdeyse yüz yıldır ektiği biçtiği tarlalarına tapu alamadıklarını söylüyor. Tarlayı ekimi biçimi bırakıp göçe zorlandıklarını düşünüyorlar. Gerçekten bunlar üzücü durumlar. Konuyu derinlemesine araştırdıktan sonra biz de kendi raporumuzu hazırlayacağız.
Malesef her anlamda sistem tıkanmış durumda.. Daha iyisini yapabilmek adına  hedeflerimiz var. Bu hedeflere ulaşarak raporlarımıza işlediğimiz her konuyu çözüme ulaştıracağız” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum