Başkan taşçı, genç Mühendis adaylarının sorularını cevapladı

Başkan Taşçı'yı Genç mühendis adayları terletti

Başkan taşçı, genç Mühendis adaylarının sorularını cevapladı
21 Kasım 2014 - 23:48
Başkan Taşçı'yı Genç mühendis adayları terletti.

Başkan taşçı, genç Mühendis adaylarının sorularını cevapladı

Atakum Kent konseyi tarafından düzenlenen ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri ile Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'yı bir araya getiren söyleşiye katılım oldukça yoğundu.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr Fehmi Yazıcı, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Kemal Hacıefendioğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Demir, OMÜ Vakfı Başkanı Doç. Dr. Muhammet Dervişoğlu ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Söyleşiyi yöneten Atakum Kent Konseyi Başkanı Doç Dr. Bekir Şişman "Atakum Kent Konseyi olarak Belediye Başkanlarımızı meslekleri ile ilgili öğrencilerle bir araya getirmeyi amaçladık. Bunun ilk programını da İnşaat mühendisi olan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ile gerçekleştiriyoruz. Başkanımız mesleki tecrübelerini paylaşmak ve sizlerin merak ettiği soruları cevaplamak üzere aramızda bulunmaktadır "dedi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı öncelikle gençlerle ve her şeyden önemlisi genç meslektaşlarıyla bir arada bulunmaktan duyduğu heyecanı ve sevinci belirtti. Başkan Taşçı Kimya öğretmenliğini 3. sınıfta bırakarak çok sevdiği ve gönlünde yatan bir meslek olan İnşaat Mühendisliği bölümünü seçtiğini ve bu kararından da asla pişman olmadığını belirterek, “Belediye Başkanı olmamdaki en büyük etken teknik adam eksikliğini görmemden doğdu. Atakum'da da geçmiş döneme baktığımda teknik yetersizlikten doğan birçok aksaklıkları görebiliyorum. Mühendis kimliğinizden dolayı her evrak, her hakediş önünüze düzgün ve usulüne uygun olarak geliyor. Yani bir belediye başkanı eğer Teknik adam iseniz yanlışa düşürülme ihtimali çok zayıftır" dedi.

Gençlerin sorularını içtenlikle yanıtlayan İshak Taşçı "Bizlere tavsiyeniz nedir" sorusu üzerine “Ne yaparsanız yapın ilk çıkışınız farklı olsun insanların yüreğine dokunacak işlere imza atın. Çünkü benim de ilk çıkışım 55'te 55 projesidir. Bu çok doğal ve benim çok inandığım bir çıkıştı. İnsanlar da bu samimiyetimi gördü ve Atakum Belediye Başkanı olarak benim için çok kutsal olan o hizmet makamına bizi taşıdı" dedi.

Söyleşinin sonunda günün anısına Atakum Kent Konseyi'nin hazırlamış olduğu plaket OMÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı tarafından Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'ya takdim edildi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve genç meslektaşları keyifli geçen bir günün ardından hatıra fotoğrafı çektirerek anı ölümsüzleştirdiler.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum