Başkan Sarıcaoğlu'ndan Şenlik Daveti

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, “ Tüm Samsunluları coşku dolu festivalimize bekliyoruz” dedi.

Başkan Sarıcaoğlu'ndan Şenlik Daveti
28 Temmuz 2023 - 13:50
Kavak’ta geleneksel hale gelen ve her yıl büyük bir coşkuyla kutlanan Yaşar Doğu Karakucak Güreş Festivali ve Yaz Şenlikleri 29 Temmuz Cumartesi günü (yarın) ilçenin Doğal güzellikleriyle ünlü Güven Park Piknik alanında düzenlenecek. Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Samsunluları Cumartesi günü yapılacak etkinliklere davet ederek “ Coşku ve heyecan dolu şenliklerimiz için herkesi Kavak’a bekliyoruz” dedi.
Türk Güreşinin sembol ismi Yaşar Doğu adına her yıl yapılan ve adeta Kırkpınar havasında yüzlerce güreşçinin katılım sağladığı Güreş Festivali bölgenin en önemli kültürel etkinlikleri arasında yer alıyor. Farklı yaş grupları ve sikletlere göre düzenlenecek müsabakalarda, er meydanına çıkacak pehlivanlara madalyalarında verileceği festival bu yılda çeşitli aktivitelerle dolu dolu geçeceği belirtildi.
29 Temmuz Cumartesi günü sabah saat 10’da Güreş Müsabakalarıyla başlayacak festivalde daha sonra Ağalık Yarışması ve Başpehlivanlık Final müsabakaları yapılacak. Festival akşamda sanatçıların canlı müzik performanslarıyla devam edecek. Kavak’ta misafirlere unutulmaz anlar yaşatmak için gerekli tüm hazırlıkları tamamladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Sarıcaoğlu, bölgenin sosyal, kültürel gelişimine, turizmine ve dolayısıyla ekonomisine önemli katkı sağlayan etkinliğin ayrıca binlerce Kavaklının bir araya gelerek buluşmasına vesile olduğunu belirtti. Sarıcaoğlu " Bu yıl 10. kez düzenleyeceğimiz geleneksel Yaşar Doğu Karakucak Güreş Festivali ve Yaz Konseri etkinliklerimizde hem Kavaklı hemşerilerimizin hem de ziyaretçilerimizin keyifli ve unutulmaz bir gün yaşamasını amaçlıyoruz. Tüm hemşerilerimizi ve Samsunluları bu coşku dolu etkinliklere katılmaya davet ediyoruz" dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum