Başkan Mucur'dan Öğretmenler Günü Mesajı

Samsun Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Burhan Mucur, 24 Kasım Öğretmenler Günü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verilişinin yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Mucur'dan Öğretmenler Günü Mesajı
23 Kasım 2023 - 19:59
Başkan Mucur, öğretmenliğin toplumun en kutsal mesleklerinden biri olduğunu vurgulayarak, öğretmenlerin olmadan toplumun ilerleyemeyeceğini belirtti.
Mucur'un mesajında şu ifadelere yer verildi: "Tarih boyunca öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olarak kabul edildiğini belirten Başkan Mucur, '24 Kasım 1928 tarihinde aydınlanma meşalesi ‘Millet Mektepleri Talimatnamesi’ ile yanmıştır. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk de ‘Başöğretmen’ unvanıyla bu aydınlanmanın içinde yer almıştır. 1981’den bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlanan bu gün ülkemizin gurur günüdür."
Ayrıca, Mucur, öğretmenlerin toplumun aydınlanma sürecinde önemli bir rol üstlendiğini belirterek, "Öğretmenlik, toplumumuzda en kutsal mesleklerden biridir" ifadelerini kullandı. Mucur, öğretmenlerin toplumu ileriye taşımanın temel unsurlarından biri olduğunu ve gelecek nesillerin şekillenmesinde büyük rol oynadığını vurguladı.
Mesajında öğretmenlerin, çocukların ebeveynlerinden sonra en sıkı bağ kurduğu kişiler olduğunu belirten Mucur, öğretmenlerin sorumluluğunun büyük olduğunu ve bu sorumluluğun bilinciyle hareket ettiklerini dile getirdi. Ayrıca, öğretmenlerin milli duyguları aşılamada önemli bir rol oynadığını ve çocukların vatan sevgisiyle bütünleşmelerini sağladıklarını ifade etti.
Mucur, mesajının sonunda, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, eğitim camiasından ayrılan tüm öğretmenlere Allah'tan rahmet dileyerek, tüm öğretmenleri Öğretmenler Günü dolayısıyla kutladığını ve şükranlarını sunduğunu belirtti.   
   
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum