Başkan Genç'ten çifte açılış

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik Hasköy Cumhuriyet Ortaokulu ve Fatih Ortaokulu öğrencileri tarafından TÜBİTAK Bilim Yarışması kapsamında hazırladıkları proje sergilerini açtı

Başkan Genç'ten çifte açılış
31 Mayıs 2016 - 23:15
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik Hasköy Cumhuriyet Ortaokulu ve Fatih Ortaokulu öğrencileri tarafından TÜBİTAK Bilim Yarışması kapsamında hazırladıkları proje sergilerini açtı. Başkan Genç, "Bilgi çağında çocuklarımızın ve insanlarımızın hayalleri bizim için çok kıymetli" dedi.
Canik Hasköy Cumhuriyet Ortaokulu ve Fatih Ortaokulu öğrencileri tarafından "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Projesi" kapsamında düzenlenen Bilim Fuarları törenlerle açıldı. Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) arasında imzalanan protokol kapsamında bilim ve kültürün geliştirilmesi amacıyla düzenlenen Canik Hasköy Cumhuriyet Ortaokulu Bilim Fuarının açılışına Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Başkan Yardımcısı Seit İleri, Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygün, Okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
HAYAL BİLGİYE, BİLGİ HİZMETE DÖNÜŞÜR

[gallery ids="51667,51666,51665"]


Birbirinden ilginç toplam 50 projenin görücüye çıktığı serginin açılışında konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Öğrencilerimizin projeler geliştirmesi bizleri gerçekten geleceğimiz adına heyecanlandırıyor. TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen ve küçük mucitlerin buluşlarının yarıştığı bu proje çok önemlidir. Bizim artık bir Proje Geliştirme Birimimiz var. Gelin çocuklar hayalinizi bize anlatınız. Çocuklarımızın, insanlarımızın hayalleri bizim için çok kıymetli. Çünkü o hayallerden bilgi çıkacak. O bilginin daha sonra milletimize ve ülkemize hizmet edecek projeye dönüşeceğine inanıyoruz" dedi.
4.SANAYİ DEVRİMİNİ GERÇEKLEŞTİRMELİYİZ
Bilgi çağında yaşanıldığına işaret eden Başkan Osman Genç, "Bilginin iktidar olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Bunun farkında olarak yaşamalıyız. Bilgiye ulaşmanın tek bir yolu var, o da hayaldir. Hayaliniz yoksa yeni buluşlar, yeni projeler üretemezsiniz. Hayali olmayan bir gençliğin geleceği de yoktur. Hayalin bilgiye, bilginin makinaya dönüştüğü bir çağda yaşıyoruz. Üçüncü bin yılın başında bizlerin, ülkemizin ve milletimizin mutlak şekilde bilginin iktidar olduğu 4. sanayi devrimini gerçekleştirmesi gerekmektedir" diye konuştu.
PROJELERİ İNCELEDİLER
Konuşmasına, okula konferans salonu kazandıran Başkan Osman Genç'i tebrik ederek başlayan Vali Yardımcısı Hakan Kubalı da, "TÜBİTAK'ın bu bilimsel çalışmaları destekleme projesi çok iyi düşünülmüş. Bu projeyi izleyen ve projenin başarılı olması için çalışan okullarımızı tebrik ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından Başkan Genç ve Kubalı, öğrencilerin projelerinin görücüye çıktığı serginin açılışını gerçekleştirdi. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Genç, açılışın ardından Kubalı ile birlikte projeleri inceledi.
GENÇ'TEN ÖĞRENCİLERE TEBRİK
Canik Hasköy Cumhuriyet Ortaokulu’ndaki açılışın ardından Başkan Osman Genç, Fatih Ortaokulu öğrencileri tarafından yine "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Projesi" kapsamında hazırlanan ve 158 projenin yer aldığı sergiyi açtı. Sergide yer alan projeleri tek tek inceleyen ve öğrencilerden projeler hakkında bilgi alan Başkan Genç, birbirinden ilginç proje geliştiren öğrencileri tebrik etti. Öğrenciler ise, yoğun ilgi gösterdikleri Başkan Genç ile birlikte bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Öğrencilerin merak, keşif, tasarım ve üretim duygularını yaşayıp ortaya koyduğu projelerin yer aldığı sergi iki gün açık kalacak. Okullarda aynı zamanda Resim ve Teknoloji Tasarım Sergileri de açıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum