Başkan Genç Bayramlaşma Turuna Devam Ediyor…

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor

Başkan Genç Bayramlaşma Turuna Devam Ediyor…
04 Eylül 2017 - 17:51
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Minibüs derneklerinde şoför esnaflarıyla buluşan Başkan Genç, 3. Bin yılın başında artık ülkeler değil, şehirler yarış içerisinde. Samsun’u stratejik üs yapacak ve geleceğe taşıyacak en önemli etkenlerden biri ulaşımdır. Çünkü kalkınmanın temeli ulaşımdır. Samsun 4 ulaşım ağını verimli kullanmalıdır” dedi.
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Kurban Bayramı dolayısıyla yaptığı ziyaretlerde vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Hasköy-Devgeriş, Cezaevi ve Derebahçe minibüs derneklerini ziyaret eden Genç, ilçesindeki Tuzaklı ve Yayla güreş festivallerine katılarak hakla bir araya geldi, bayramlaştı. Başkan Genç’e Hasköy-Devgeriş ve Cezaevi Minibüs Dernekleri ziyaretinde Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Başkanı Fevzi Apaydın eşlik etti.
Şoför Esnafları Şehrin Nabzını Çok İyi Tutarlar
Minibüs Derneklerinde şoför esnafının bayramını kutlayan Başkan Genç,” Ülke olarak birlik ve beraberliğimizin zirvede olduğu önemli günleri birlikte yaşıyoruz. Şoför esnafımızla her zaman bir aradayız. Bugün de bayramlaşmak üzere minibüs dernekleriyle beraberiz. Şoför esnafı kardeşlerimizin şehirle ilgili düşünceleri, fikir ve önerileri çok önemli. Çünkü 7/24 toplumla, insanlarla iç içe olan onlardır. Adeta şehrin nabzını şoför esnaflarımız tutar” şeklinde konuştu.
4 Ulaşımı Verimli Kullanmalıyız
Samsun’un çok avantajlı bir ulaşım potansiyeline sahip olduğunu söyleyen Başkan Genç, ”Geçmişte bir ticaret şehri olan ve Anadolu’nun dünyaya açılan kapısı olan Samsun olarak, şehrimizde, çevre illerde ve Anadolu’da üretilen ürünleri deniz, demir ve hava yolları ile hızlı, kolay ve ekonomik şekilde buluşturmalıyız. Üretim ve tüketim merkezleri, yani liman ve art bölgeler arası ilişkileri kurmamız gerekiyor. Bugün şehirler yarış içerisinde. Samsun’u stratejik üs yapacak ve Türkiye’nin ilk 10 ili arasına sokacak önemli etkenlerden biri ulaşımdır. Çünkü kalkınmanın temeli ulaşımdır. Samsun 4 ulaşım ağını verimli kullanmalıdır. Ulaşımı sadece dolmuşa, minibüse binip eve gitmek gibi dar çerçevede düşünmemeliyiz. Küresel çağda artık tek bir mesajın tüm dünyayı dolaşması sadece birkaç saniye sürüyor. Dolayısıyla ülkemizde ve dünyadaki gelişmeleri doğru algılamalıyız” dedi.
Şehirleri Yerel Yönetimler Kalkındırır
Şehirleri kalkındıracak olanın yerel yönetimler olduğunu ifade eden Genç, "21. Yüzyılın ve 3. Bin yılın başındayız. Her şey değişiyor. Nasıl ki insanlar kendilerini geliştirip, yeniliyorlarsa, kurumlar, şehirler ve hatta devletler değişiyor, gelişiyor. Değişime, gelişime ayak uyduramayanlar ise geri kalıyor. Bu değişim ve dönüşüme her birey, kurum, ilçe ve şehirler stratejiler üreterek destek olmalıdır. Bunun da yolu herkesin fikirlerini söylediği ve ortak akıl etrafında birleştiği bir yönetimle olur. Ortak akılla çalışarak şehrimizin sorunlarını çözdüğümüz takdirde inanıyorum ki Samsun önümüzdeki 10-15 yıl içerinde Türkiye’nin en stratejik merkez üssü şehirlerden birisi olacaktır” diye konuştu.
Asırlık Şenlikler Hepimizin Ortak Değeridir
Öte yandan ilçesindeki Tuzaklı ve Yayla mahallerindeki güreş şenliklerine katılan Başkan Genç, "Asırladır Bayram günlerinde bir araya gelerek düzenlenen güreş şenlikleri aslında hepimizin ortak değeridir. Bu köylerde doğmuş, büyümüş, at sürmüş biri olarak söylemeliyim ki, bu şenlikler hepimizin çocukluğudur. Bu özlemi, bu geçmişi asırlar boyunca yaşatan, birlik ve beraberliklerini arttırarak sürdüren Tuzaklı ve Yayla mahallesi sakinlerini tebrik ediyorum” dedi.
Canik’ten Kırsala Büyük Yatırım
2014 Bütünşehir yasasından sonra ilçeye bağlanan mahallelerde çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ”Hepimizin bildiği gibi 2014 Bütünşehir yasasıyla birlikte 40 mahallemiz daha ilçe sınırlarımıza dâhil edildi. Geçen 3 yıl içinde mahallerimizde 50’ye yakın camimizi çevre düzenlemesiyle beraber, tekrar bir araya gelinebileceği yaşanabilir mekânlar haline getirdik. Yasal sorumluluğumuz olmadığı halde, bunları adeta bir inancımızın gereği olarak yerine getirdik. Çocuklarımız için parklar, hanım kardeşlerimiz için hanım konakları yaptık, yapıyoruz. Yine okullarımızın ve güreş alanlarımızın çevre düzenlemeleri insanlarımızın hak ettiği şekilde tertemiz hale getirdik ve hizmetlerine sunduk.Çünkü Canikliler, Samsunlular her şeyin en iyisine layık” şeklinde konuştu.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum