Reklam
Reklam
Reklam

Başkan Demir, Taşhan Otel ve Restoran'ın Açılışını Yaptı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Vezirköprü ilçesinde Taşhan Otel ve Restoran’ın açılışında yaptığı konuşmada, “Burası bu konsepti ile ecdadın bize bıraktığı önemli bir miras.

Reklam
Başkan Demir, Taşhan Otel ve Restoran'ın Açılışını Yaptı
04 Temmuz 2020 - 23:23
Reklam
Bugünkü konseptiyle Türkiye’de en iyi değerlendirilen hanlardan birisi oldu. Buraya gelen tüm insanlara, Vezirköprü’nün misafirperverliğini ve o asaletini yansıtacağız” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, bugün ilk olarak Süper Amatör Ligi’ne yükselen Büyükşehir Belediyespor Başkanı Engin Uzun, yönetim kurulu, teknik heyet ve sporcularla kahvaltıda buluştu. Ardından Lâdik ilçesindeki Hilas Termal Resort-Spa Oteli’nde aquapark açılışını yapan Başkan Demir, Vezirköprü ilçesine geçti. Burada Tarihi Taşhan Otel ve Restoran’ın açılışına katılan Başkan Mustafa Demir’e, Başkanvekili Nihat Soğuk, Genel Sekreter İlhan Bayram, Genel Sekreter Yardımcısı Seyfi Küçükgöncü, daire başkanları, Anakent Turizm Ltd. Şti. Genel Müdürü Fatih Karaçor eşlik etti. Tarihi Taşhan Otel ve Restoran’ın açılış törenine ayrıca Vezirköprü Kaymakamı Kudret Kurnaz, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Vakıflar Bölge Müdürü Ali Erkan Öztürk, Kültür ve Turizm İl Müdürü Adnan İpekdal, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu ile vatandaşlar da katıldı.
2014 yılında çıkan bir yangında bir kısmı zarar gören ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan restorasyonla tekrar ilçeye kazandırılan Taşhan Otel ve Restoran açılışında konuşan Başkan Mustafa Demir, “Üst katında 35 yatak kapasiteli Butik Otel konsepti ve alt katta ise küçük dükkânlar, abdesthane, çocuk oyun alanları ve restoran kısmı ile Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete alınan tarihi mekânın, ilçeye hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
300 yıllık geçmişi olan hanın yeni konseptiyle birlikte hizmet vermeye başladığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bir yangın geçirdi ama ilginç bir şey var, biz yaraları sarmayı da iyi biliyoruz. Yaşadığımız sıkıntıları artıya çevirmeyi çok iyi biliyoruz. Burası çok güzel bir şekilde restore edildi. Büyükşehir Belediyesi olarak Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden kiraladık ve hizmete açtık. Vezirköprü, Samsun merkeze en uzak ilçemiz. Coğrafya olarak da en geniş topraklara sahip ilçemiz. Yol ağı olarak 3 bin kilometreye yakın. Nüfusu göç veren bir ilçemiz. Bunlar doğal sonuçlar. Araziniz büyükse yol ağınız da büyük olacak.  Her şehre üniversite kurmuş bir ülkeyiz. İnsanlar eğitilecek, tahsil çağını yaşayacak, nüfus büyük olduğunda burada geçinemediğinde, tarıma dayalı bir altyapı olmadığında veya tam tekâmül etmediğinde, göçecek. Bu kötü değil. Vezirköprü’den bütün Türkiye’ye ve dünyaya yayılmış gençlerimiz, insanlarımız var. Ne yapıyorlar; gittikleri yerlerde daha büyük başarılara imza atıyorlar. Sonra Vezirköprü’ye geri dönüyorlar. Burhan Ersoy şu an Vakıflar Genel Müdürümüz. Burada kalsaydı Vakıflar Genel Müdürü olabilir miydi? Arkadaşlar bunları negatif şeyler olarak algılamayalım. Bunlar çok çalışmayı da beraberinde getirecek sebepler” dedi.
2003 yılındaki seçim kampanyalarında Vezirköprü’nün durumunu en iyi bilenlerden biri olduğunu ifade eden Başkan Demir, “O günkü Vezirköprü, Türkiye’de en mağdur olan en çok problemleri olan ilçeydi neredeyse. O günden bugüne geldiğimizde işin başından beri süreci takip eden, hizmet noktasında gayret eden bir kardeşiniz olarak şu an da istikbale en emin adımlarla ilerleyen ilçe Vezirköprü” diyerek şunları söyledi; “Burası bu konsepti ile ecdadın bize bıraktığı önemli bir miras. Yangın da geçirdi. Burada nice programlar yaptık. Ama bugünkü konseptiyle sanıyorum, Türkiye’de en iyi değerlendirilen hanlardan birisi oldu. Buraya gelen tüm insanlara, Vezirköprü’nün misafirperverliğini, o asaletini yansıtacaksınız. Burası sıradan bir yer değil. Gelen her vatandaşımız gittiğinde burada konakladığı o temizliği, damak zevkini alacak.  Vezirköprümüzün tarihi ve doğa güzelliklerini temaşa ederken, hatıralar oluştururken akşam geldiğinde güzel bir uyku ile sabah dinlenmiş vaziyette kahvaltısını nezih bir şekilde yapacak ve buradan öyle ayrılacak. Tarihi ve turistik seyahat edenlerimizi burada konaklatacağız. Samsun’ da ki birçok programımıza da burası ev sahipliği yapacak.”
Buradaki tarihi dokuyu muhafaza ettiklerini ve tarihi mirasa en iyi sahip çıkılan ilçenin Vezirköprü olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Demir, “Kimse, Vezirköprü’nün 20 yıl önceki konumuna bakarak bugününü hayal edemezdi. Bunu da görelim.  Bazen bir takım şeyleri değerlendirirken negatif enerji yaymayalım. Tarım topraklarının kalitesi dünyada en kaliteli toprak. 4 yıl içerisinde ilçe belediyemizle birlikte buradaki tüm altyapıyı tamamlayacağız. Yetiyor mu yetmiyor. Mahallerimizi ulaşır hale getireceğiz. Kısa zamanda bir hastaneyi ilçemize kazandıracağız. Kanyonla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Vezirköprü bir cazibe merkezi olacak” ifadelerini kullandı.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum