Başkan Demir 'Eczacılar' İle Buluştu

Samsun Büyükşehir Başkanı Mustafa Demir, 9. Şehir Buluşması programında Eczacılar Odası Yönetim Kurulu ve üyeleriyle bir araya geldi. Sorunları ve talepleri dinleyerek, geleceğe yürüyen şehri daha iyi yerlere getirmede bilgi, birikim ve iletişim gücünün büyük önem taşıdığını söyledi.

Başkan Demir 'Eczacılar' İle Buluştu
27 Ekim 2021 - 18:49
Büyükşehir Belediyesinin meslek gruplarına yönelik düzenlediği ‘Şehir Buluşmaları’ programı bugün de devam etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte eczacılar ile bir araya gelindi. Bayraktepe Restoran’taki buluşma programına Samsun Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Onur Ferhat Karacan ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra çok sayıda eczacı katıldı.
Sorunları ve talepleri dinleyerek not alan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, meslek gruplarıyla sürdürdükleri güçlü iletişimle kent yönetimini en iyi başaran şehir haline geldiklerini söyledi. Toplantıda eczacılara hitap eden Başkan Demir, “Dünyada bunun en iyi örneklerinden birisi Hamburg’dur. Yerel yönetimlerin, şehir hayatını nasıl zora soktuklarını giderseniz görebilirsiniz. Şehrin kentsel problemleri açısından İstanbul aslında bu örneklerden biridir. Kayseri, Denizli, Kocaeli ve Gaziantep ise iyi örneklerdir” bilgisini verdi.
Samsun’un geçmişten itibaren belediyecilikte önemli birikimleri olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Demir, “Türkiye’de en eski belediye teşkilatının kurulduğu illerden birisi de Samsun’dur. Mevcut haliyle daha çok dışardan gelen vatandaşların beğenip methettiği bir şehirdir. AK Parti siyasetimiz içinde belediye başkanlığı yapan Yusuf Ziya Yılmaz Bey, devraldığı dönem itibariyle yaptıklarıyla çok başarılı belediye başkanlarından bir tanesidir. Biz de bu birikimlerin üzerine koyarak Samsun’u daha iyi yerlere nasıl taşırız gayreti içindeyiz” ifadelerini kullandı.
Toplumun her kesimiyle sıkı ilişki içinde olduklarının altını çizen Başkan Demir, şunları söyledi; “Eczacılar odasında bunlardan birisidir. Sağlık konusu çok önemli. İnsanların en sıkıntılı anlarında iletişim kuruyorlar. Eczacılarımızın şehre, insanımıza, kültürümüze ve gelecek beklentilerine dair en iyi birikimi olduğuna inandığımız çok önemli bir meslek grubu var ki oda sizlersiniz. Pandemi devreye girdi. Sağlık sektöründe büyük bir mücadele verildi. Ama bu süreci en iyi gözlemleyen yine eczacılar. Olayları ölçme ve değerlendirme imkânınız var. Bu diyaloğu daha ileri düzeye çıkarak sürdürmek arzusundayım.”

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum