Başkan Aksu'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Aksu'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı
29 Ağustos 2020 - 23:29

Başkan Aksu, mesajında şu ifadelere yer verdi: "19 Mayıs 1919'da Samsun'dan yakılan meşale ile başlayan kurtuluş mücadelesi, 30 Ağustos 1922 de Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile zafere ulaşmıştır. Tarihimize baktığımızda nice zorluklara göğüs gerip vatanı için mücadele eden ve canını, gözünü kırpmadan feda eden şanlı milletimiz bu toprakları bize vatan kılmış, ne pahasına olursa olsun bir karış toprağını vermeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bu toprakların ebedi yurdumuz olduğu Sultan Alparslan komutanlığında Malazgirt'te destansı diriliş ile başlamış, Osmanlı İmparatorluğu döneminde İstanbul'un fethi başta olmak üzere nice zaferlerle devam etmiş; Çanakkale, Kurtuluş Savaşı ve 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi gibi elde edilen zaferlerle bir kez daha ilan edilmiştir.
İstiklal ve istikbal mücadelesi bugün dahi tek yürek olarak devam etmektedir. Ecdadımızdan bize miras kalan bu topraklar yakın zamanda da nice tehditlere, saldırılara maruz kalmış, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunu en yoğun şekilde yaşayan milletimiz, bu saldırılara topyekûn başarıyla karşılık vermiştir. Yokluk ve imkânsızlıklar içinde kurtuluş mücadelesini zafere taşıyan milletimiz, şanlı tarihinde olduğu gibi bugün de hiçbir şartta kimseye boyun eğmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. 30 Ağustos Zafer Bayramı da böylesine bir anlam ve öneme sahip çok özel bir tarihi ifade etmektedir.
Bu düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle yâd ediyorum. Bu vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ömürler diliyor, şanlı milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum