Reklam
Reklam
Reklam

Basın Ne Kadar Özgürse, Türk Halkı Da O Kadar Özgürdür

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, iktidarın elindeki kamu gücüyle yerel ve ulusal basına karşı baskı uygulamasını eleştirerek "Basın ne kadar özgürse, Türk halkı da o kadar özgürdür. Bu iktidar adını 'özgürlük gaspçısı' olarak tarihe yazdırmıştır" dedi.

Reklam
Basın Ne Kadar Özgürse, Türk Halkı Da O Kadar Özgürdür
14 Aralık 2019 - 17:49
Reklam
CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, arkasında sadık okurlarından başka hiçbir güç bulunmayan, hiçbir sermaye veya çıkar grubu adına çalışmayan ulusal ve yerel basın yayın organları üzerinde siyasi iktidar tarafından büyük bir baskı kurulmaya çalışıldığını ifade etti.
Yazılı bir açıklama yapan Hancıoğlu, son olarak tarafsız habercilik yapmaya çalışan kimi gazetelerin Basın İlan Kurulu eliyle dağıtılan resmi ilan gelirlerinin kesildiğini kaydederek "sadık okurlarından başka arkasında hiçbir gücü bulunmayan, iktidara biat etmeyen, halkın doğru haber alma hakkını savunan ve bunun için çalışan ulusal ve yerel basına karşı baskılar artarak devam ediyor" dedi.
CHP'li Hancıoğlu, bugün Türkiye'de halkın gerçek gündemini haberleştiren, işçi, çiftçi, memur, esnaf ve yoksul halkın sorunlarını gündeme taşıyan basın kuruluşlarına uygulanan baskıların, Nazi Almanya’sının Propaganda Bakanı Goebbels’in uygulamalarıyla yarışır hale geldiğini belirterek açıklamasını şöyle sürdürdü: "Basın ne kadar özgürse, Türk halkı da o kadar özgürdür. Bu iktidar adını 'özgürlük gaspçısı' olarak tarihe yazdırmıştır. Devletin kaynaklarını ve gücünü kullanarak üç-beş yandaş patrona kurdurulan gazete ve televizyonlar eliyle yürütülen algı operasyonu, Türkiye'nin gerçeklerini hasıraltı etmeye, gündem değiştirmeye artık yetmiyor. Bunu gören iktidar, basının teslim olmayan son kalelerini susturma gayreti içindedir. Fakat bu çabalar beyhudedir; çünkü bu iktidar gidicidir. Baskılara boyun eğmeyen, kalemini ve ilkelerini satmayan, tek gayesi meslek ahlakını koruyarak gazetecilik yapmak olan yerel ve ulusal basın-yayın kuruluşlarının faaliyetlerini özgürce sürdürebileceği günlere en kısa sürede ulaşacağız. Bu inançla bağımsız ve tarafsız basın-yayın kuruluşlarımızla dayanışma içinde olacağız."
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum