Reklam
Reklam
Reklam

Banka Ve Sigorta Emeklilerine Üvey Evlat Muamelesi Son Bulsun!

Ramazan ve Kurban bayramlarında verilen ikramiyelerden faydalanamayan banka emeklilerinin talebini dikkate alan CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, banka emeklilerini de bayram ikramiyesi kaps

Reklam
Banka Ve Sigorta Emeklilerine Üvey Evlat Muamelesi Son Bulsun!
03 Ağustos 2019 - 19:43
Reklam
Ramazan ve Kurban bayramlarında verilen ikramiyelerden faydalanamayan banka emeklilerinin talebini dikkate alan CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, banka emeklilerini de bayram ikramiyesi kapsamına alan düzenlemeyi, kanun teklifi olarak Meclis Başkanlığı'na sundu.
Kendisi de emekli bir banka çalışanı olan Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, emeklilere bayram ikramiyesi verilmesine ilişkin düzenlemenin, banka ve sigorta şirketlerinden emekli olanları kapsamayışının büyük bir adaletsizlik olduğuna işaret ederek, bu durumun giderilmesi için bir kanun teklifi verdi. CHP'li Hancıoğlu'nun Meclis Başkanlığı'na sunduğu teklifle, emeklilere verilecek bayram ikramiyelerinin tanımlandığı 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunun ek 18. maddesinin birinci fıkrası yeniden düzenlenecek. Buna göre, bayram ikramiyesi verilecek emekliler kapsamına, 506 sayılı Kanunun geçici 20'nci maddesi kapsamındaki bankalar, sigorta ve reasürans şirketleri, ticaret odaları, sanayi odaları ve borsalardan emeklileri de dahil edilmiş olacak.
Mevcut bayram ikramiyesi düzenlemesinin, banka ve sigorta emeklilerine üvey evlat muamelesi yaptığını kaydeden Hancıoğlu, "bayramda çocuklarını, torunlarını sevindirmek, ihtiyaçlarını gidermek herkes gibi, banka ve sigorta emeklilerimizin de hakkı. Bu eşitsizlik artık son bulsun" dedi.
Teklifin gerekçesinde, emeklilere verilen 1000 TL'lik bayram ikramiyesinin, enflasyon ve alım gücünü zayıflatan diğer unsurlar karşısında yıldan yıla değerini yitirse bile emeklilerimiz için ciddi bir mali destek olduğunu ifade eden Hancıoğlu, kapsam dışı bırakılan 150 bin emeklinin uğradığı haksızlığı ise şöyle özetledi; "Aynı kanun hükümlerine tabii oldukları halde farklı uygulamaları ortaya çıkaran bu durumun, aileleriyle birlikte yaklaşık 300 bin kişiyi mağdur ettiği açıktır. Hazine'den yapılan Bayram İkramiyesi ödemesinin, sadece SGK emeklilerini kapsar biçimde uygulanması ve 506 sayılı Kanun'da tanımlı kurum ve kuruluşlardan emekli olanların kapsam dışı kalması, emeklilerimiz arasında haksızlığa ve adaletsizliğe neden olmaktadır."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum