Bakan Koca'dan İyi Haber

Koronavirüsle ilgili Türkiye’ye müjdeli haberi veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “4'üncü haftadan itibaren Türkiye’de vaka artış hızı düşüşe geçti. Virüsün yayılma gücüne karşı şu anki şartlarda yayılma hızını kontrol altına almaya başlamış durumdayız” dedi.

Bakan Koca'dan İyi Haber
15 Nisan 2020 - 21:28 - Güncelleme: 16 Nisan 2020 - 19:47
Bilim Kurulu toplantısı sonrası koronavirüsle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 4 bin 600 ekiple temas zincirindeki 261 bin kişinin tespit edildiğini, 251 bin kişinin takibine başlandığını söyledi. Bakan Koca, "Koronavirüsün yayılma hızının kontrol altına alındık.  Vaka artış sayısı 4'üncü haftadan itibaren düşüşe geçti ve bunun müjdesini veriyorum" dedi.
Vaka Artış Hızı Düşüşte
Vatandaşa ikinci dalga uyarısında bulunan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, “Artık burada bir duraklama dönemine, piki yakalama dönemine girdiğini görüyoruz. Bu dönemde temas, izolosyon noktasında hassasiyet gösterelim. Hastalık Amerika’da 11’inci haftada, İspanya’da 9’uncu haftada, İtalya’da 8’inci haftada, Almanya ve Fransa’da 10’uncu haftada, Çin’de 7’inci haftada, bir haftada görülen en çok vaka sayısına ulaştı. Türkiye’de hastalığın bir haftada en çok vaka sayısına ulaşması 4. haftada gerçekleşti. Yani 4'üncü haftadan itibaren Türkiye’de vaka artış hızı düşüşe geçti. Virüsün yayılma gücüne karşı şu anki şartlarda yayılma hızını kontrol altına almaya başlamış durumdayız“ diye konuştu.
Şu An İyi Durumdayız
Filyasyon kelimesini bu süreçte çokça duyulduğunu hatırlatan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Filyasyon bildiğiniz gibi bulaşıcı bir hastalıkla ilgili temas zincirinin taranması işleminin adıdır. Vaka artış hızının erkenden düşüşe geçmesini biz bu filyasyonla sağladık. Filyasyon yöntemini bizim uyguladığımız şekilde uygulayan başka hiçbir ülkede henüz hiç olmadı. Filyasyon sürecinde bu kişilere ulaşılıyor, izlem altına alınıyorlar tanı konanlar izole ediliyorlar, tedavilerine başlanıyor. Yaygın temas taraması, sıkı takip.  Salgının önünü kesmenin yolu bu. Türkiye’de ölüm artış hızındaki yavaşlama 5'inci haftadan itibaren gerçekleşmiştir. Türkiye ölüm artış hızındaki yavaşlamayı en erken yakalayan ülkedir. Vaka artış hızının inişe geçmiş olması, ölüm artış hızının yavaşlaması, mücadelede doğru yönde olduğumuzun, tedbirlerin sonuç verdiğinin, sonuç alacağımızın somut işaretleridir“ ifadelerini kullandı.
Köksal ÖNER
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum