Bakalım 1994 yerel seçimleriyle Trabzon belediyesini

Bugün bir ileri bir geri… Bakalım 1994 yerel seçimleriyle Trabzon belediyesini CHP 10 yıl sonra Volkan Canalioğlu ile kazanıyor… Ve çöp moloza dökülüyor sahilden pislik ve kokudan geçilmiyor! Çöpü Yom

Bakalım 1994 yerel seçimleriyle Trabzon belediyesini
31 Ocak 2015 - 13:02
Bugün bir ileri bir geri…

Bakalım 1994 yerel seçimleriyle Trabzon belediyesini CHP 10 yıl sonra Volkan Canalioğlu ile kazanıyor…

Ve çöp moloza dökülüyor sahilden pislik ve kokudan geçilmiyor!

Çöpü Yomra’ya dökmeye başlayan başkan Canalioğlu zamanın Çevre ve Orman bakanı hemşerimiz Osman Pepe gidiyor, tabusu 8 yıl önce alınan sürmene deki arazi, Deliklitaş, Yoroz ve Of Fidanlık müdürlüğü arazisine aktarma istasyonları kuruluyor. Trapikap hayata geçiyor. Trabzon belediyesi bu işe ortak oluyor şehir çöpten kurtuluyor.

ANASOL-MHP Hükümeti döneminde MHP milletvekili Nail Çelebi devlet bakanı Sadi Somuncuoğlu’na Zağnos ve Tabakhane vadilerinin boşaltılmasını istiyor. TOKİ hazineden arazinin tabusunu istiyor zamanın belediye başkanı Asım Aykan hemen mahkemeye koşuyor bu arazi benim mezarlık arazim (Eski başkan Orhan Karakullukçu döneminde hazineden mezarlık için alınmış) buraya konut yapamazsınız diyor. Mahkeme Başkan Aykan’ı haklı buluyor. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın kapısını çalan Başkan Canalioğlu Zağnos, Tabakhane vadileri ile Yenicuma mahallesinin dere yatağını boşaltalım Yıldızlı’yı alın diyor. Vali vekili Erdoğan Aygenç’in huzurunda başkanı Volkan Canalioğlu ve TOKİ Başkanı Erdoğan bayraktar imzayı atıyor. Ve başkan Bayraktar bu arazi size yetmez isterseniz 100-150 dönüm başka arazilerde satın alın biz parayı veririz diyor. Bahçeçik-1 ve Bahçecik -2 arazileri satın alınıyor. Konutlar üç tarafta birden yükselirken Zağnos’ta üç yılda 3800 ev istimlak edilip yıkılıyor, peyzajı yapılıyor. 2008 yılı sonunda başbakan Recep Tayip Erdoğan ve Başkan Canalioğlu tarafından hizmete açılıyor.

Başkan Canalioğlu boş durmuyor… DSİ Bölge müdürlüğüne Zağnos ve Tabakhane dere ıslahlarını ihale ettiriyor. (AKP İktidarı DSİ bölge müdürü Mehmet Çıtır’ı Van’a sürgüne gönderiyor) İl banktan satın alınan bir tek taksiti ödenen balicilere mekân olan binaları hastane yapmak istiyor. Bir grup gelip alıyor ve hastane yapılıp bitiriyor. Ancak Trabzon’un bakanı vekilleri ve sağlık bakanlığındaki üst düzey bürokratlar bu işe hiç de sıcak bakmıyor! Hastanenin ortakları devreye Gümüşhane milletvekili Sabri Varan’ı sokuyor ve hastane zorlama ile açılıyor.

Bir dönem Trabzon millieğitim müdür yardımcılığı da yapan başkan Canalioğlu millieğitim ve Milli Emlak’a yandaki okulun bahçesinin altını otopark yapalım üstünü okul kullansın buradan okul gelir elde etsin diyor ve cevap alamayınca hemen karşı tarafa otopark yapıyor üst geçitle vatandaş buraya insin diyor. Karayolları mahkemeye koşuyor, durduruyor yetmiyor araya demir tel çekiyor… Telin içini kesen otopark görevlisi Zurnacı soyadlı bir şahıs mobese’dan tespit edilip savcılığa veriliyor mahkûmiyet alıyor cezaevine atılıyor. Aynı karayolları bu sefer (üst geçidi 1 dönem  sonra kendi yapıyor) eski tekel binaları alınmış 1 taksiti ödenmiş içine giren bir gençi elektrik çarpıp ölüyor. Başkan Canalioğlu KTÜ’ye yarışma ile projelendirilip belediye hizmet binası ve AVM yapılmak üzere ihale ediliyor 3 yılsonunda bitilip teslim ediliyor. (bir sonraki belediye anlayışı halen bu eserlerin açılışını yapmıyor ve niye yaptın nasıl verdin diye mahkemeye koşuyor)

Hamamizade İhsan Bey kültür merkezi yenilenecek önünde kümbet gibi SSK’ya bağlı eski bir hastane binası duruyor… Başkan Canalioğlu Bakan Murat Başeskioğlu’nun kapısını çalıyor. Parayı basıyor binayı satın alıyor yıkıp ortadan kaldırıyor. Hamamı zade İhsan Bey kültür merkezi ve kalkınma gençlik merkezi, park bahçe düğün salonları, otoparkları yapılacak (AKP grubu mahkemeye koşuyor, buraya otoparkı yapamasın diyor) Uzun sokak inşaatı yapılıp bitiriliyor. (Bereket versin yüklenici firma AKP’li olunca mahkemeye gidilmiyor)

Şimdi isterseniz birde geri bakalım… Trabzon belediyesinin kendi yaptığı bir tek proje var ise bu yazıya mail atalım.

Ancak unutmayalım ianesi iştir kişinin boş lafa bakmam!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum