Reklam
Reklam
Reklam

'Bahri' Ait Olduğu Yerde

Yaralı ‘Bahri’ cinsi ördek sağlığına kavuşup doğaya salınırken, Kızılırmak Deltası’nda yeni bir kuş türü daha tespit edildi.

Reklam
'Bahri' Ait Olduğu Yerde
17 Mart 2021 - 15:33
Reklam
Yaralı olarak bulunan ve Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından tedavi edilen batağangiller familyasından ‘Bahri’ cinsi ördek, bugün Başkan Mustafa Demir tarafından Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde doğal ortamına bırakıldı. Başkan Demir, “Biliyorsunuz deltamızda 359 kuş türü vardı. Yeni tespit edilen ‘Amerikan altın yağmurcunu’ ile sayı 360’a çıktı. Kızılırmak deltası, bugün dünyada bu alanda en iyi lokasyona sahip yer” dedi.
Samsun’un Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde fotoğrafçı Emin Yoğurtcuoğlu, geçen 2 Mart tarihinde yaralı halde ‘Bahri’ cinsi ördek buldu. Durumu hemen Büyükşehir Belediyesi’ne bildirdi. Ekipler tarafından alınan ördek, Veteriner Hekim Paria Tabatabaei tarafından tedavi edildi. Nesli tükenmekte olan ördek, yoğun bir tedavi programının ardından bugün yeniden doğaya bırakıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, Kızılırmak Deltası Sulak Alan ve Kuş Cenneti Alan Başkanı Doç. Dr. Mustafa Güler ve Veteriner Hekim Paria Tabatabaei’nin de yer aldığı Kızılırmak Deltası’nda ‘Bahri’ cinsi ördek doğaya salındı.
Yeni Tür Bulundu
Elleriyle doğaya bıraktığı ördeğin kısa sürede sağlığına kavuştuğunu söyleyen Başkan Mustafa Demir, “Fotoğrafçı arkadaşımız Emin Yoğutcuoğlu tarafından yaralı olarak bulunmuştu. Ölmek üzereydi. Bize haber verdi. Veteriner hekimimiz Paria Hanım ve ekibi tarafından tedavi edildi. Sağlığına kavuştu. Şuan olması gereken yere bıraktık. Mutlu bir şekilde doğal ortamında. Ayrıca yine fotoğrafçı arkadaşımız Emin Yoğurtcuoğlu tarafından bir tür daha tespit edildi. ‘Amerikan altın yağmurcunu’ cinsi. Biliyorsunuz deltamızda 359 kuş türü vardı. Yeni tespit edilen Amerika altın yağmurcunu ile sayı 360’a çıktı. Kızılırmak deltası, dünyada bu alanda en iyi lokasyona sahip yer. Koruma altında olan dünyada aynı anda en fazla kuş çeşidini barındıran bir yer burası. Samsunumuz için, ülkemiz için artı bir değer. Bizden önceki Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz ve ekibi burada çok değerli çalışmalar yaptı. Biz de bunu artırarak devam ettiriyoruz. Belediyemizin tüm ekiplerine buradaki duyarlılıklarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Burayı bilip korumamız gerekiyor, tanıtmamız gerekiyor. Burası ülkemizin çok önemli bir varlığı” ifadelerini kullandı.

 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum