BAFRALI ŞAİR ve YAZARLARDAN 50 KİTAP!

Bafralı şair ve yazarlar, bu günlerde şiir, öykü, araştırma, tarih ve eğitim ile ilgili yepyeni kitaplarıyla okurların karşısına çıkmaya hazırlanıyorlar

BAFRALI ŞAİR ve YAZARLARDAN 50 KİTAP!
14 Ekim 2018 - 19:25
Bafralı şair ve yazarlar, bu günlerde şiir, öykü, araştırma, tarih ve eğitim ile ilgili yepyeni kitaplarıyla okurların karşısına çıkmaya hazırlanıyorlar.
Bu amaçla; aslen Alaçamlı olup, yıllardır Bafra' da ikamet eden, Kültür Bakanlığı Halk Şairi, Birfani mahlaslı, emekli öğretmen Mehmet Alan piyasadaki 4 kitabının sayısını " Her Çocuk Bir Çiçektir "adlı çocuk şiirleri kitabıyla 5' e yükseltti.
Yine; aslen Artvinli olup, Samsun Ondokuz Mayıs ilçesinde ikamet eden ve zaman zaman Bafra'daki şiir dinletilerine de katılan şair Alaeddin Dursun; mevcut 3 kitabının sayısını "Yüreğimin Sesi" ve "Sevgi Dolu Çocuklar" adlı 2 yeni kitabıyla 5'e yükseltti.
Samsun Ayvacık doğumlu, aslen Bafralı; bazen de Atakum'da ikamet eden şair, yazar, emekli öğretmen ve gazeteci Oktay Zerrin ise; 2 olan kitap sayısını "Sevgi Güneşi Çocuklar" adlı yeni 3. çocuk şiirleri kitabıyla 3’e yükseltti.
Ayrıca, Bafra Musiki Cemiyeti, Şiir Kulübü Başkanı, şair ve yazar Fatma Hatun Esen; 2 olan kitap sayısını; "Çınar ve Kuşlar" adlı 3. çocuk öykü kitabıyla 3’e yükseltti.
Bafralı Türkçe Öğretmeni Ülkü Duran Bulut da 2. yeni şiir kitabı "Gökkuşağı- Çocuk” Şiirleri Kitabı ile edebiyat dünyasında yer almaya devam etti.
Bafralı şair İbrahim Ünlü, 2. şiir kitabının hazırlıklarını sürdürürken; Bafra Gazibeyli olup halen İstanbul' da ikamet eden aşçı Selçuk Ataseven de ilk şiir kitabının hazırlıklarını yapıyor.
Bafralı diğer bir şairimiz, eğitimci Süleyman Altunbaş ise bu güne kadar 12 olan kitap sayısını, baskı hazırlıkları halen devam eden 13. eseri “Mavili Kadın“ ile 13’e yükseltmenin heyecan ve gururu içerisinde.
Altunbaş’ın kısa bir sürede piyasaya çıkacak olan 13. Kitabı 186 sayfa olup içerisinde günce ve şiirler bulunacak.
Bafra Halk Eğitim Merkezi eski Müdürlerinden; Araştırmacı Yazar Hasan Yiğit de bu güne kadar 12 olan kitap sayısını en son piyasaya çıkan yeni kitabı “İstiklal Marşı“ adlı romanıyla 13’e yükseltmenin haklı sevinç ve gurunu yaşıyor.
Toplamda; Bafralı şairlerden İbrahim Ünlü 1, Ülkü Duran Bulut 2, Oktay Zerrin 3, Fatma Hatun Esen 3, Birfani Mehmet Alan 5, Samsun Ondokuz Mayıs ilçesi şairi Aladdin Dursun 5, Süleyman Altunbaş 12, Hasan Yiğit 12 olmak üzere toplam 45 kitabın yanı sıra; İbrahim Ünlü, Selçuk Ataseven, Süleyman Altunbaş ve Oktay Zerrin’ in de piyasaya yakında piyasaya çıkacak olan 3 yeni ilave kitaplarıyla mevcut kitapların sayısı 49 ‘a çıkacak.
Bafralı şair ve yazarlarımızın bu edebiyat ve kültür başarıları; ilçemiz Bafra, ilimiz Samsun ve Türkiye’miz için önemli ve anlamlı bir başarı ve kazanım olup, bu şair ve yazarlarımıza Bafra olarak sahip çıkılması kaçınılmaz bir durum olarak gözüküyor.
Tüm Bafralı, Ondokuz Mayıs’lı ve Samsunlu şar ve yazarlarımızı kutlarız.
Haber: Oktay Zerrin- Bafra
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum