Bafralı Kadın Avukat Dilara Yıldız katledildi

CHP Samsun İl Başkanı Fatih TÜRKEL yaptığı açıklamada; Her gün aldığımız haberlerle içimiz yanıyor. En kötüsü bu cinayetlerin, tacizlerin son olmadığını bilmek.

Bafralı Kadın Avukat Dilara Yıldız katledildi
13 Ocak 2022 - 12:27
Hep umut ediyoruz, bitsin istiyoruz. Ama daha sözümüzü bitirmeden yeni bir kadın cinayeti haberi alıyoruz. 2021 yılında yine yüzlerce kadın öldürüldü ve şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. 2021 yılı verilere göre en az 392 kadın yaşamını yitirdi. İstanbul Sözleşmesi'nin ilk imzacısı olan Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 20 Mart 2021 gecesi Resmî Gazete ‘de yayımlanan kararnamesiyle sözleşmeden çekilme kararı aldı. İstanbul Sözleşmesi ‘nin feshedilmesi ile birlikte kadın cinayetlerinde rekor artış görülürken Türkiye, kadınların can güvenliğini tehdit eden bir ülke haline geldi.
Devlet ve toplum olarak şiddete karşı sıfır toleransla hareket etmemiz, yasaların uygulanmasını sağlamak ilk hedef olarak belirlenmelidir.  İstanbul Sözleşmesi’nden fesih kararı geri çekilmeli, 6284 sayılı koruma kanunu tüm kurumlarıyla etkin uygulanmalıdır.
Avukat Dilara Yıldız ‘a bir kez daha rahmet yakınlarına sabır diliyoruz.

2022 yılının Kadınların, sırf Kadın oldukları için öldürülmediği ve hak ihlaline maruz bırakılmadığı bir yıl olmasını diliyoruz.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum