BAFRA KIZILAY'INDAN KAYMAKAM TÜRKEL'E ZİYARET

Kasım ayı ilk haftasında kutlanan Kızılay Haftası nedeniyle; Bafra Kızılay Şube Başkanı Osman Genç ve Kızılay Gönüllüleri, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel’e bir ziyaret gerçekleştirdiler

BAFRA KIZILAY'INDAN KAYMAKAM TÜRKEL'E ZİYARET
02 Kasım 2018 - 14:25
Kasım ayı ilk haftasında kutlanan Kızılay Haftası nedeniyle; Bafra Kızılay Şube Başkanı Osman Genç ve Kızılay Gönüllüleri, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel’e bir ziyaret gerçekleştirdiler.
Kızılay, savaş alanında yaralanan ya da hastalanan askerlere hiçbir ayrım gözetmeksizin yardım etmek arzusundan doğmuştur.
11 Haziran 1868 tarihinde "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" adıyla kurulan Kızılay,
1877'de "Osmanlı Hilali Ahmer Cemiyeti",
1923'de "Türkiye Hilaliahmer Cemiyeti",
1935'te "Türkiye Kızılay Cemiyeti"
1947'de "Türkiye Kızılay Derneği" adını almıştır. Kuruluşa "KIZILAY" adını büyük önder Atatürk vermiştir.
Kasım ayının ilk haftası Kızılay Haftası Etkinliklerinde; Bafra Kızılay Şube Başkanı  Osman Genç ve Kızılay Gönüllüleri, Bafra Kaymakamımız sn. Ali Fuat Türkel' i makamında ziyaretlerde bulundular.
Yapılan ziyaretlerde; Kaymakam Ali Fuat Türkel kan bağışının önemini her defasında dile getirmektedir. "Kan bağışlamak hayata yediden bağlanması yeniden dünyaya gelmek gibidir. Kan hayattır, kan yaşamdır, kan bağışı sağlıktır.
Bizler için nasıl hava ve su olmadan yaşam olmuyorsa, kan vermenin de bir o kadar önemlidir.
Bizler bilinçli bir toplumun bireyleriyiz, sağlıklı her vatandaşın kan bağışı yapmasını istiyorum. Bir ünite kan, bir hastayı umuda yaşama bağlamaktır" dedi.
Kaymakam Türkel; yapılan ziyaretlerin memnuniyetini dile getirip, Kasım ayının ilk haftası Kızılay Haftası dolayısıyla, Kızılay Haftası'nı kutlayıp, hayırlı olması dileğinde bulundu.
Haber: Oktay Zerrin- Bafra
şokhaber.net

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum