Babalarımız Ailenin Temel Direğidir

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var, “Babalarımız bizlerin örnek aldığı, her zaman gölgesini üzerimizde hissettiğimiz, hayata tutunmamızı sağlayan, dünyaya gözlerimizi açtığımız günden kendi ayaklarımızın üzerinde durana kadar bizi destekleyen en saygı değer varlıklarımızdır ”dedi.

Babalarımız Ailenin Temel Direğidir
19 Haziran 2022 - 21:37
Hem annelerin hem de babaların gönüllerinin bir gün değil her gün hoş tutulması gerektiğini ifade eden Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var, “Babalar en az annelerimiz kadar üzerimizde hakkı olan büyüklerimizdir. Babalarımız, dünyaya gelmemizden, kendi ayaklarımız üzerinde duruncaya hatta kendi ailemizi kuruncaya kadar bizlere maddi, manevi karşılıksız destek veriyor. Büyük bir özveriyle ailesi için iyi bir gelecek hazırlamaya çalışan babalarımızın en büyük mükâfatı, onlara layık evlatlar olmamızdır. Ailesinin varlığı ve bütünlüğü için yaşamı boyunca gösterdikleri gayretle her türlü saygıyı hak eden sevgili babalarımızdır” dedi.
Saygıda Asla Kusur Etmememiz Gerekir
Toplumda değerleri hiçbir zenginlikle ölçülemeyecek olan babaların, güçlü bir aile yapısının da temelini oluşturduğunu belirten Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var; “Ailede huzurun ve mutluluğunun devamlılığı yönünde hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan ve ömrünü bizler için vakfeden babalarımız, yüreklerinde taşıdıkları sevgi, şefkat, merhamet ve hoşgörüyü evlatlarından hiçbir zaman esirgemezler. Babalara hak ettikleri değeri vermeli ve onlara karşı saygıda asla kusur etmememiz gerekir. Acılı günlerimizde üzülen, sevinçlerimizi birlikte paylaşan ve bizleri mutlu gördükçe daha da bahtiyar olan babalarımıza, bizler için ne kadar değerli olduklarını, hayatımızın her evresinde kendilerine göstermeliyiz. Çocukları için hayatın her anında her türlü fedakârlıkta bulunan babalarımız, tecrübeleriyle de her zaman bir rehber olmaktadır. Varlıklarıyla ailesine güç veren şefkat ve merhamet abideleri babalarımızı, sadece yılın bir günü değil, hayatımızın her anında anmak, onlara sevgimizi göstermek çok doğru olacaktır” diye konuştu.
Kötü Günlerinde De Yanlarında Olmalıyız
Çocuklarının örnek aldığı rol model, ailenin en önemli dayanak noktası olduğunu vurgulayan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var,“ Babalarımız nasıl bizleri koruyup bu günlere getirdi iseler zamanı geldiğinde yaşları ilerlediğinde bizlerde üzerimize düşen görevleri layıkıyla yerine getirmeliyiz. Unutmamalıyız ki bizler babalarımıza ve büyüklerimize nasıl davranır isek çocuklarımızda bize öyle davranır. Peygamber Efendimiz “Babalarınıza iyilik edin ki, oğullarınız da size iyilik etsin.” Buyurmaktadır. Babalarımızı bir gün değil her gün hatırlamalı ve iyi günlerinde olduğumuz gibi kötü günlerinde de yanlarında olmalıyız. Babasızlığın nasıl bir duygu olduğunu babası olmayanlar çok daha derinden hissederler. Yakın zamanda babasını kaybeden bir evlat olarak babasızlığın ne olduğunu ve o boşluğu hiçbir şeyin dolduramayacağını bende derinden yaşıyorum. Allah ailenin direği olan tüm babalara uzun ömürler nasip etsin.  Bu duygu ve düşüncelerle dünyanın en yüce görevini üstlenen tüm Babaların Babalar gününü kutluyor, aileleriyle birlikte sağlık ve mutluluklar diliyorum” şeklinde konuştu.
 Köksal ÖNER

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum