Reklam
Reklam
Reklam

Azerbaycan'a İlaç ve Tıbbi Alet Desteği

Cerrahi el aletleri başta olmak üzere medikal üretimde Türkiye’nin öncü şehirlerinden olan Samsun’dan Azerbaycan’a tıbbi malzeme ve ilaç desteği yapıldı.

Reklam
Azerbaycan'a İlaç ve Tıbbi Alet Desteği
07 Aralık 2020 - 17:13
Reklam
Samsun Valiliği öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi, Medikal Sanayi Kümelenme Derneği (MEDİKÜM) üyesi firmaların ve Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Samsun Şubesi işbirliğiyle gerçekleştirilen Azerbaycan’a destek kampanyası için hazırlanan, içinde ilaç ve tıbbi malzemelerin bulunduğu yardım tırı yola çıktı.
Bugün Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programa Vali Dr. Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, MEDİKÜM Derneği Başkanı Ahmet Aydemir, ASKON Samsun Şube Başkanı Ahmet Alp Doğru ile medikal ve cerrahi el aletleri üretimi yapan iş insanları katıldı.
Azerbaycan Milli Savunma Bakanlığı’na ulaştırılmak üzere yola çıkan ve üzerinde Azerice ve Türkçe “Karabağ Azerbaycan’ındır” yazısı bulunan tır, Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan basın açıklamasının ardından lojistiği Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmak üzere hareket etti.
Samsun Her Zaman Üzerine Düşeni Yapmıştır
Karabağ’ın 30 yıllık esaretten sonra Azerbaycan’ın öz topraklarına döndüğünü belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bugün Samsun’da güzel bir birliktelik örneğini yaşıyoruz. Can Azerbaycan, tek millet iki devlet kardeş ülkemiz Azerbaycan, Karabağ’da 30 yıllık esaretten sonra kahramanca verilen mücadelenin neticesinde işgal topraklarını tekrar öz topraklarına dönüştürdü. Bizde bununla gurur duyduk, mutlu olduk. Samsun özellikle cerrahi aletler, ilaç sanayi ve medikal ürün üretimi noktasında Türkiye’nin en önemli kümelenme noktalarından. Bu kapsamda yapılan yardım çok anlamlı oldu. Büyükşehir Belediyesi olarak MEDİKÜM ve ASKON üyesi firmalardan temin edilen yardım ürünlerinin ulaşımını sağlıyoruz. Ortaya koydukları duyarlılıktan dolayı MEDİKÜM, ASKON başkanlarımıza ve üreticilere teşekkür ediyorum. Samsun her türlü afette, savaşta, özel durumlarda dünyanın her yerine destek noktasında üzerine düşeni yapmıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” açıklamalarında bulundu.
Açıklamalar sırasında Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Azerbaycanlı üniversite öğrencisi Fidan Aliyeva Türkiye’nin Azerbaycan’a her zaman verdiği destekten dolayı mutlu olduklarını gözyaşlarıyla anlatarak ülkesi adına teşekkür dileklerini iletti.

 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum