AYVACIK'TA DRAGON BOT YARIŞLARI

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Ayvacık İlçe Belediyesi tarafından  organize edilen liselerarası dragon bot yarışması Ayvacık İlçesinde şenlik tadında gerçekleştirildi

AYVACIK'TA DRAGON BOT YARIŞLARI
26 Ekim 2015 - 00:06
Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Ayvacık İlçe Belediyesi tarafından  organize edilen liselerarası dragon bot yarışması Ayvacık İlçesinde şenlik tadında gerçekleştirildi.

[gallery ids="36889,36890,36891"]

Liselerarası dragon bot yarışlarına İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Belediye Başkanı Mustafa Belur, Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Kızılkan, İlçe Belediye Başkan Yardımcıları Cemal Güler ve Refahittin Şencan, Belediye Meclis Üyeleri, yaklaşık 400 lise öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ayvacık İlçesi baraj gölleri eşsiz doğasıyla su sporlarına uygun Türkiye’nin nadir bölgelerindendir. Su sporları açısından eşsiz bir potansiyele sahip ilçe bu aktiviteleri gerçekleştirmek için yapılan çalışmalarla önemli bir spor merkezi olma yolunda hızla ilerlemektedir. Bu yıl ilki düzenlenen liseler arası dragon bot yarışları Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyesinin katkıları ile saat:10:00’da başlayan yarış 25 takım ve 375 kişinin kıyasıya yarışıyla start aldı. İlçenin Orhangazi Mahallesi Su Sporları Merkezi önünde gerçekleşen yarışmaya vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

İlk etapta elemelerle başlayan yarış çeyrek final, yarı final ve final heyecanıyla son buldu. 19 Mayıs Ballıca Çok Programlı Lisesi’nin 1’inci geldiği dragon bot yarışmasında Atakum Taflan Yalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2’inci gelirken 19 Mayıs Anadolu Lisesi yarışmayı 3’üncü olarak tamamladı. İlk 3’e giren takımlara madalyalarını ve kupalarını 1’inci gelen liseye İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca 2’inci gelen liseye ise Belediye Başkanı Mustafa Belur takdim etti.

[gallery ids="36886,36887,36888"]

Belediye Başkanı Belur ”Su Sporlarını ilçemizde daha kapsamlı hale getireceğiz. Sadece kano değil yelken kürek yarışları da olacak. Hedefimiz ilçemizi muhteşem doğası ile birlikte  Su Sporları Merkezi haline getirmektir. Bununla ilgili çalışmalarımız hızla yürütmekteyiz 2017 yılında Samsun’da yapılması planlanan İşitme Engelliler Olimpiyatlarının su sporları dallarının bir bölümünü ilçemizde gerçekleştireceğiz. Bu çalışmalar neticesinde ilçemiz spor faaliyetleri kapsamında hak ettiği noktaya gelecektir” dedi.
Ayvacık İlçesi  aynı zamanda Samsun’un kardeş şehir olan Kazakistan Aktau şehri meclis başkanına ve kültür daire başkanına da ev sahipliği yaptı.
Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur; ”Her ne kadar ayrı düşmüş olsak da birbirimizin dilini yeterince anlamıyor olsak da aynı duyguları paylaşıyoruz. Türk-Kazak kardeşlik ilişkilerimiz giderek güçlenerek artacak. Bugün burada siz değerli kardeşlerimizi ağırlamaktan son derece memnunum hoş geldiniz sefalar getirdiniz” dedi.
Ayvacık Kaymakamı Can Kazım Kuruca; “Türk-Kazak kardeşliği her geçen gün daha da güçleniyor. Bizler aynı vatanın evlatlarıyız. Bu nedenle kendinizi ilçemizde misafir olarak değil ev sahibi olarak kabul edin. Aynı kültürü ve değerleri paylaştığımız topraklara hoş geldiniz” dedi.

Kazakistan kardeş Aktau şehri meclis başkanı ile beraber ilçeye gelen Kazakistan ulusal TV kanalı da İlçede çekimler yaptı. Dragon bot yarışlarını da izleyen grup  kendi düzenledikleri su sporları projesi kapsamında mini bir yarış yaparak heyecan yaşadılar. Memnuniyetlerini dile getiren Kazakistan heyeti İlçe Kaymakamını ve İlçe Belediye Başkanını kardeş şehir Aktau’ya davet ettiler.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum