Aynı Medeniyetin İnsanlarıyız…

Filistin'e destek olmak için sivil toplum kuruluşları ile birlikte Kudüs'e giden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, burada dini ve tarihi mekânları da ziyaret ediyor

Aynı Medeniyetin İnsanlarıyız…
07 Eylül 2017 - 17:44
Filistin'e destek olmak için sivil toplum kuruluşları ile birlikte Kudüs'e giden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, burada dini ve tarihi mekânları da ziyaret ediyor. Başkan Genç, "Bizler aynı havzanın, aynı medeniyetin insanlarıyız. Bunun için Kudüs'teyiz" dedi.
Daha önce Bangladeş ve Suriye gibi mazlum coğrafyalara giderek buradaki sorunlara dikkat çeken Başkan Osman Genç, bu kez de Kudüs'te İsrail zulmü altındaki Filistin halkının yanında oldu. Canik Belediyesi ve Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde düzenlenen "Samsun’dan Kudüs’e Yolculuk Var" projesi kapsamında Kudüs'e giden Başkan Genç, burada dini ve tarihi mekânları yerinde gördü.
AYNI COĞRAFYANIN İNSANLARIYIZ
Ziyaretinin ilk gününde Osmanlı şehri Yafa'da Büyük Camii ve Mahmudiye Camii'ne giden Başkan Genç, yine Osmanlı İmparatorluğu zamanında inşa edilen limanı ziyaret etti. Filistin ile medeniyet bağının olunduğuna işaret eden Başkan Genç, "Filistin ve Kudüs ecdatlarımızın eserleriyle dolu. Burada da gördük ki biz aynı medeniyetin, aynı coğrafyanın insanlarıyız. Filistin halkı ve Kudüs ile gönül bağımız var. Kudüs'te İsrail zulmü sürerken, bizim yerimizde oturmamız, buradaki zulme seyirci kalmamız düşünülemezdi. Dolayısıyla ata topraklarımızda kardeşlerimize destek için buradayız" dedi.
YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ
Filistin halkının yalnız olmadığına da vurgu yapan Başkan Genç, "Dünya her ne kadar buradaki İsrail zulmünü görmezden gelse de biz kardeşlerimizle beraberiz. Kudüs bizim için bir semboldür. Sadece tarihimiz açısından değil, dinimiz gereği de burayı yalnız bırakmayacağız. Kudüs ve Filistin meselesi bütün Müslümanların meselesidir. Bu nedenle dünyanın neresinde olursa olsun tüm Müslümanların Kudüs'e sahip çıkması ve buradaki kardeşlerimize destek olması gerekmektedir. Siyonistlerin işgali altındaki Kudüs'te Mescid-i Aksa'nın cemaatini artırmalıyız. Vereceğimiz bu mesajla Kudüs'ü siyonist İsrail'e bırakmayacağımızı tüm dünyaya göstermeliyiz" diye konuştu.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum