Ayhan Ayvaz'dan Halit Doğan'a Kürtün Vadisi Sorusu

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Kürtün Vadisi'nin imara açılması için Atakum, İlkadım, Canik ve Tekkeköy Planlar Arası uyumun sağlanmasına ilişkin çevre düzeni planı değişikliği adı altında Kürtün Vadisi'ni imara açma oyunu olduğu ortaya çıktı.

Ayhan Ayvaz'dan Halit Doğan'a Kürtün Vadisi Sorusu
14 Şubat 2024 - 17:50
İYİ Parti Meclis Grup başkan vekili Dr. Ayhan Ayvaz, "Kürtün Vadisi'nin bulunduğu alan kentsel gelişme alanı yapılarak jeolojik sakıncalı alan mimara açılmak isteniyor. 1/50 Bin’lik plan ile geri çekilmiş olan Kürtün Vadisi'nin imara açılması ile ilgili itirazlarımız üzerine geri çekilmiş olan imar planı, farklı bir yöntemle ayak oyunları ile imara açılmak isteniyor.
Bu şekli ile imara açılmasının önü açıldı. Şöyle Kürtün Vadisi aslında yerleşim için jeolojik yönden sakıncalı bölge. Mustafa Demir, buranın imara açılması için meclise getirmiş, giderayak da bunu farklı farklı bir yöntemle hayata geçirmeye çalışmaktadır. Biz bu oyuna izin vermeyeceğiz. O Bölge tarım arazisi olarak kalmalıdır. Heyelan Bölgesi'ne bina yapılması intihardır.
Buradan Samsun AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan'a soruyorum: " Seçimi kazanırsan Kürtün Vadisi'ni İmara açacak mısın?"

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum